1 september börjar ”Tjuv och polis – kuppen i Askersund”!

23

aug

Du har väl inte missat att Askersund kommer att i rampljuset rejält nu i början av hösten? Vi har på bloggen tidigare berättat om den tv-inspelning som Meter television gjorde i Askersunds kommun under drygt två veckor från slutet av april till mitten av maj och med början 1 september kommer resultatet att sändas i SVT åtta söndagar på bästa sändningstid (20:00). SVT beskriver serien Tjuv och polis så här:

”Tio helt vanliga medborgare ska planera och genomföra en spektakulär kupp i Askersund. De ska stjäla 50 miljoner kronor, gömma bytet och fortsätta sina vanliga liv. Samtidigt sätter fjorton av Sveriges mest erfarna poliser i gång en jakt på att hitta både pengarna och ”tjuvarna”. Polisstyrkan gör allt i deras makt för att försöka lösa brottet och använder samma metoder som om det hade varit en riktig brottsutredning. Är det den osannolika stöldligan eller polisen som kommer att gå segrande ur spelet?”

SVT Play kan du dessutom se flera trailers för programmet och på SVT:s hemsida kan du läsa frågor och svar om Tjuv och polis.

/Lars-Ivar och Sofia