Första skörden, film från Karintorps tomatodling

25

apr

Nu i april öppnade Karintorpstomater i Åsbro för säsongen! Men förberedelserna inför öppningen börjar redan i december. Allt förbereds för att de små plantorna ska kunna komma in i växthuset i februari för att sedan kunna leverera mogna tomater från april till november.

tomatgångar-webbkartonger-webb

 

Cees och Nynke Groenewegen som driver Karintorpstomater flyttade från Holland 2006 och har sedan dess drivit tomatodlingen i Åsbro. Grönsaksodling var då dock inget nytt för dem, deras familjer har arbetat med detta i flera generationer. Innan flytten till Sverige odlade de paprika i Holland.

Det arbetar mycket med att odla klimatsmart. Alla tomater är obesprutade och har mognat i solen i det stora växthuset. Jag och Staffan Korsgren (representant från kommunstyrelsen) fick möjligheten att få en visning av växthuset – 22 olika sorters tomater odlas här! Klicka på filmklippet så får ni också följa med på guidningen!

Gårdsbutiken har nu också öppnat för säsongen! Här kan du köpa tomater, gurkisar, Karintorps tomatdressing m.m. Butiken är öppen varje dag mellan 16.00-18.00 från april till november. Vill du också besöka växthuset så kan grupper boka in sig för studiebesök och då bokas tider enklast via mail!

Karintorps tomatdressing är framtagen av Karintorps Förädling AB som ägs av Helena & Erik Angelsten.
Karintorps tomatdressing är framtagen av Karintorps Förädling AB som ägs av Helena & Erik Angelsten.

 

Ett roligt utflyktsmål i vår eller sommar!

//Sofia