Abigo Medical firar 30 år och fortsätter växa!

18

jun

I slutet av juni firar Abigo Medical AB sitt 30-årsjubileum, bland annat med fest på Örebro slott. Ungefär hälften av företagets cirka 170 anställda arbetar på anläggningen i Askersund, där bland annat storsäljaren Sorbact tillverkas.

Abigo växer så att det knakar. För knappt tre år sedan invigde företaget sina nya, tillbyggda lokaler på Vapenvägen, men redan nu börjar man bli trångbodda igen.

– När vi började använda de nya lokalerna hade vi en hel våning med tomma kontor, nu är det bara ett av dem som fortfarande är ledigt. Och vi har precis börjat använda delar av den lokal vi köpt på andra sidan vägen som lager, säger Fredrik Stenbäcker, ansvarig för Abigos försörjningskedja, inklusive fabriken i Askersund.

Han började på företaget för tio år sedan och var då nummer elva bland de anställda. Nu är den siffran fördubblad flera gånger om.

– Antalet anställda i Askersund är idag nästan 80, men om man räknar in konsulter och vikarier ligger vi mellan 90 och 100. Nu i dagarna börjar sommarvikarierna skolas in också, så nu är det verkligen fullt med folk här.

För den som inte är bekant med Abigo Medicals historia började alltså allt 1989, då bröderna Jan G. och Leif Smith grundade företaget i Göteborg, där huvudkontoret fortfarande ligger. Abigo utvecklar, tillverkar och marknadsför läkemedel och medicintekniska produkter. De främsta medicintekniska produkterna är inom avancerad sårbehandling, öron/näsa/hals och nutrition. Storsäljaren heter Sorbact, en kliniskt etablerad svensk innovation för behandling av alla typer av sår.

Gratulationer i samband med att Jan G. och Leif Smith utsågs till Årets företagare i Göteborg.

 

Fortfarande, 30 år efter starten, är det bröderna Smith som äger företaget och härom året fick de utmärkelsen som Årets företagare i Göteborgs kommun. Hela produktionen sker och styrs dock i eller via anläggningen i Askersund, där Abigo de senaste åren växt till att bli en av de största privata arbetsgivarna. Och det finns inget som pekar på att den utvecklingen skulle avstanna.

Från tillverkningen i Askersund.

– Nej, det vi ser är att tillväxten kommer att fortsätta, inte minst när det gäller Sorbact. Där känns det fortfarande bara som att vi skrapat på ytan när det gäller potentialen, säger Fredrik Stenbäcker.

Abigos 30-årsfirande äger rum den 26-27 juni, där huvudnumret är fest på slottet i Örebro för alla anställda.

Det är roligt att se Abigos tillväxtresa, nu önskar vi fortsatt lycka till med verksamheten!

//Sofia & Lars-Ivar