AiC: Glas & Lakrits julklappstips

”Om du rädd är för att din gåva ska bli knas, gardera dig då och ge bort både lakrits och glas!”

Bernice Andersson, ägarinnan av Glas & Lakrits i Askersund, tipsar om att ge bort en vacker lakritsburk från Lakrids By Johan Bülow och en ljuslykta från Iittala, som även fungerar som godisskål.

Glas & Lakrits, Askersund

Bernice startade butiken den 1 december 2012 och säljer lakrits i alla dess former.

Hon blev inspirerad av den danska lakritstillverkaren Johan Bülow som till en början med sålde sin exklusiva lakrits i sin mors glashytta. Konceptet blev en succé och nu är Bülow nummer ett i lakritsvärlden.

Glas & Lakrits Bülow

Bernice berättar också att lakrits är på väg att bli en stark trend som smakförstärkare inom matlagning. Det är vanligt förekommande på lite finare restauranger utomlands och fler och fler recept kommer. Därför säljs även bak- och kokböcker med lakritsrecept hos Glas & Lakrits.

Glas & Lakrits, Askersund

På glasavdelningen hittar du bland annat glas, skålar och vaser från märken som Eva Attling, Iittala och Kosta Boda. Du kan också köpa glassmycken och lampor.

Glas & Lakrits Askersund

För den som gillar lakrits kan jag varmt rekommendera att du kilar in till Bernice på Glas & Lakrits så får du garanterat med dig något gott hem! Butiken är öppen fredagar, lördagar och söndagar ända fram till jul!

Söndag 17 december kl 13.00-17.00 kommer det dessutom att vara ”julstöök på Stöökagatan” och då kommer Stöökagatan förvandlas till den julstöökigaste gatan i stan och kommer fyllas med diverse hantverk, fårskinn, godis, korv, kryddor, Tivedsskinka, granar, chokladjul m.m.

 

 

Glas & Lakrits, Askersund

Glas & Lakrits, Askersund

 

//Sofia & Linda