AiC: Jakobssons Radio & TV

07

dec

”När far åker iväg för att köpa tidning och tanka, kan ni andra titta på denna och se Kalle Anka”.

4K TV = Ultra HD TV är en helt ny TV för 2015. Denna TV är extra högupplöst och liknar upplösningen för digitalkamreror vilket gör att den är extra lämplig då du jobbar med foton. Den är även mycket bra om du sitter nära och tittar på en stor TV pga sina många pixlar.

Jacobssons, Askersund

Börje Jakobsson har många års erfarenhet av radio och TV då han redan 1969 började jobba med detta. 1973 startade han sin egna butik, Jakobssons Radio & TV service på Väderkvarnsgatan i Askersund. Han har arbetat med service, försäljning och installation av radio och TV i hela sitt yrkesverksamma liv. Företaget har haft samma inriktning hela tiden även om produkterna har utvecklats enormt mycket tekniskt. En TV kostade ca tre gånger så mycket 1973 som idag om ser till köpkraften.

Jacobssons, Askersund

I butiken finns en nostalgihörna som vi fick en visning av. Bland annat fick vi se på direktsänd politikerdebatt men på en 17 tums PhilipsTV från 1958. Riktigt häftigt! Här kan du även titta på radio från slutet av 50-talet och rullbandspelare från 60-70-talet. Så har ni inte behov av att köpa ny TV just nu så kan vi varmt rekommendera ett besök för att få se den enorma utveckling som skett på radio och TV apparater, otroligt intressant!

//Sofia & Linda