AIC: MADAME NATURES JULKLAPPSTIPS

” När julen är över behöver du inte känna sorg,

 för då kan du smaska på din franska delikatesskorg”

   

Ost och delikatesser direktimporterade från Frankrike, Italien och England är en mycket uppskattad present och även lite extra lyxigt i vardagen. I Askersund i hamnen driver Ulf Ludvigsson den mysiga lilla butiken Madame Nature som tillhandahåller ostar, oliver, marmelader och dressingar från unikt utvalda producenter i Europa. Ingenting är inköpt via stora grossister utan produkterna finns endast hos ett fåtal butiker. Nästintill all mat är importerad men några lokala varor, ca 5-10st som finns i butiken är producerade i Sverige. Just nu finns det flera olika franska ostar i butiken, bland annat tryffelostar.

 

ostarhylla-2

 

tryffelUlf hade tidigare en klockbutik på Marieberg som hand sålde för många år sedan. Efter en tid saknade han alla sina kontaktar han hade genom sitt företag och då bestämde han sig för att starta igång Madame Nature för ca 10 år sedan. Han har alltid haft ett stort intresse för mat och han tycker det är extra roligt att genom sina många kontaktar lyckas hitta nya unika produkter. Sommartid har en även en butik i hamnen i Askersund vilken är välbesökt av alla turister på somrarna!

Den 14 juli brukar han uppmärksamma lite extra och ordna olika jippon i samband med Frankrikes nationaldag. Han arrangerar även chokladweekends tillsammans med Hotell Norra Vättern samt givetvis även ost och vinprovningar för de som önskar lära sig mera om dessa smaskigheter. Välkommen in i butiken för att prova en äkta fransk Brie de meux du med! Klicka här för att se öppettider!

 

//Linda & Sofia