AiC: Papinens julklappstips

13

dec

”Tomten sitter och delar ut klappar i din hall –

gladast blir då svärmor som får en vas i kristall.”

 

Kristall är tidlöst och passar i flera olika sammanhang. I antikbutiken Papinen kan du hitta både vaser, skålar och mycket annat.

 

 

Väggbord

 

Ägare

 

 

I höstas öppnade Anette och Karl-Erik Åsander Askersunds nya antikbutik. Företaget i sig är egentligen två år då de tidigare har åktrunt på olika mässor. I somras hittade de butikslokalen av en händelse och på bara två dagar tittade de på lokalen, bestämde sig och skrev hyreskontrakt! Under två månader rustade de lokalen för att få en personlig känsla för att sedan den 7 oktober kunna öppna upp portarna!

 

Hur hamnade Anette och Karl-Erik då i Askersund? Jo, från början är paret från Stockholm och har sedan många år tillbaka bott i Örebro. De har alltid tyckt om Askersund och varit här mycket på somrarna. Och den 1 december gick flyttlasset till Askersund så nu är de ”Askersundare på riktigt”.  Tidigare arbetade Anette på 1177 och Karl-Erik har haft olika administrativa jobb. Båda har haft antika saker som hobby väldigt länge och såg nu chansen att testa något nytt.

 

 

Bord-webb

 

 

I butiken finns alltifrån lilla skeden till stora äkta mattan och även kristall, glas, vaser, mässing, koppar, textil, silver, mattor, små möbler, tavlor, konst m.m. Det som inte finns i butiken är smycken, knivar och medaljer då detta kan härledas till stölder. I mån av plats och om det passar in i sortimentet tar de även gärna in antika saker från Askersundare. Idag finns det ca 2500 artiklar i butiken. Måndagar och tisdagar är butiken stängd för då gör Anette och Karl-Erik de flesta inköpen. Välkommen in för att titta eller visa upp ett objekt!

 

//Sofia & Linda