AiC: Pingvinbutikens julklappstips & Politikerbesök

03

dec

Pingvinbutikens julklappstips

Kladda, packa och laga – nu kan du inte på tre rullar klaga…

  • Rolly Mobil Mulithållare för hushållspapper, plastfolie och aluminiumfolie

Vet ni om att vi har ett företag i Askersund som är huvudleverantör till Clas Olsson av plastfolie?

Häromveckan besökte jag och Siv Ahlstrand (från kommunstyrelsen) Olle och Jessica Jakobssonom som driver företaget Trajmi AB sedan hösten 2012. De har Sverigeagenturen för pingvinplast och har dessutom 45 andra olika produkter i sitt sortiment såsom bakformar, folie m.m. Företaget arbetar bland annat med spolning av plastfolie och har idag både nationella kunder som Clas Olsson, Ullared, Martin Servera och lokala som Uffes lada. Den plast som levereras till Clas Olsson transporteras sedan vidare ut i världen till både Europa och Asien.

IMG_5735IMG_5734

I mars 2014 öppnades pingvinbutiken i Askersund som håller öppet dagligen. Idag utgör plastfolien ca 50% av omsättningen och övriga pingvinprodukter för resterande 50%. Idag har företaget 3 anställda!

Nyligen utfördens ett plastfolietest i Norge där Clas Olsson fick bäst i test av sju leverantörer, visst är det häftigt att denna plast spolas och packas i Askersund!

IMG_5740

Besök gärna pingvingrossistens hemsida eller facebook för att se vad som är pågång och för att läsa mer om historien bakom pingvinplast.

//Sofia & Linda