Årets företagare 2016 – nominera senast 4 mars!

23

feb

Nu är det dags att nominera Årets företagare 2016 i Askersunds kommun, sista dag för att skicka in din nominering är fredag 4 mars!

Det finns otroligt många duktiga företag, stora som små ute i kommunen! Passa på att nominera den eller de företagare du tycker är värda att uppmärksamma lite extra!

2015 års vinnare blev Joacim Närkeby, Närkesbergs Hönseri.

Nominera genom att gå in på Årets företagare sidan eller skicka ett mail till sofia.fredriksson@askersund.se.

 

Kriterierna för att komma i fråga för utmärkelsen är:

  • Äga & Driva Inneha ett betydande ägande av företaget. Man ska ha majoritetsägande. Det går bra med finansiärer om ägaren är näst största ägare. Eftersom utmärkelsen går till företagaren är det viktigt att hen är verksam i företaget. Det innebär att man ska ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning. Viktigt eftersom det är företagaren som är i fokus och därmed dennes inflytande och påverkan som ska belönas.

  • Ledare & Förebild Genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare. Exempel på det är att företagaren tar samhällsansvar och/eller deltar i lokalsamhället och/eller har påverkat politiken till godo för andra/ företagare i regionen och/eller uppmuntrar mångfald.

  • Kreativitet & Innovation Visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras. Exempel på det är att hen gjort något nytt inom sin bransch, utvecklat en befintlig produkt och/eller banat väg för nya sätt med sitt företagande.

  • Lönsamhet & Tillväxt Ha uthålligt god lönsamhet. Med god lönsamhet avses att den är långsiktigt stabil eller att man har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt. Företagets marginal ska jämföras med andra i samma bransch, inte med alla andra branscher.

  • Formella krav Inte ha några betalningsanmärkningar i närtid. Betalningsanmärkningen ska ställas i relation till verksamheten. Företagaren får inte nyligen vara dömd i domstol. Kriterierna är gemensamma för lokal-, regional- och riksnivå.

 

Välkommen in med din nominering! Vinnaren presenteras och prisutdelning sker på frukostmötet fredag 13 maj 7,30-9.00 så boka in denna morgon redan nu!

 

//Sofia