Årets företagare i Göteborg

06

jul

Visste ni att vi har flera företag i kommunen som blivit utnämnda till Årets företagare 2017?

Vi vill säga stort Grattis till Abigo Medical AB som i år fick denna fina utmärkelse i Göteborg! Fredag 30 juni var ägarna samt grundarna, Jan och Leif Smith på besök i Askersund och vi ville givetvis passa på att gratulera dem till utmärkelsen då de investerar, satsar och har sin produktion här i Askersund.

– Företaget har växt väldigt snabbt och sedan starten 2005 har vi 10 gånger så mycket personal i Askersund, tillverkar 20 gånger så mycket produkter och produktionsytan har ökat och är 5,5 gånger större. Vi flyttade till befintliga lokaler 2008 och vi har redan behövt bygga ut lokalerna två gånger, 2008 och nu 2016 berättar Jan och Leif.

ABIGO är ett svenskt läkemedelsbolag som tillverkar unika patenterade produkter för bakteriebekämpning och sårläkning.

– Jag började 2009 i företaget och då arbetade 11 personer på ABIGO i Askersund. Idag är vi 71 stycken och efter sommaren börjar ännu fler, det går snabbt men det är roligt säger Fredrik Stenbäcker som är platschef på Abigo i Askersund.

 

Vi önskar Jan och Leif Smith stort lycka till med fortsatta satsningar i företaget!

Hur är det då möjligt att flera kan bli Årets företagare? Jo, organisationen Företagarna utser årligen en företagare som blir Årets företagare i varje kommun. För att kunna utses till tex Årets företagare i Askersund måste företaget vara registrerat och ha sitt säte Askersunds kommun. Alla som blivit utsedda till Årets företagare i respektive kommun kommer vidare till en riksfinal där Årets företagare i Sverige utses. Denna final kommer i år att vara den 13 oktober i Stockholms stadshus. Och i år är det extra roligt när det finns hela tre företag med ”Askersundskoppling” som har chans till detta pris!

Nästa vecka får ni veta  ytterligare ett företag med Askersundskoppling som tilldelats priset Årets företagare 2017…

Trevlig helg!

//Sofia & Linda