Åsbro Kursgårds nya hotell invigt

21

sep

Igår var det invigning av Åsbro kursgårds nya hotell med 37 rum! Totalt finns nu 87 sängplatser på anläggningen vilken är mycket uppskattat inte minst av energisektorn där Åsbro kursgård är energibranschens enda utbildningscenter av det här slaget. Hotellet kan givetvis även bokas av andra i mån av plats!

 

utifrån-hotelletNya-rummen-Anders Samlingsrum

Eftermiddagen bjöd på en rad olika intressanta seminarier där det även fördes diskussioner angående utmaningen att rekrytera inom branschen! Idag finns det 70000personer som är anställda inom energibranschen  i Sverige med en medelålder på 44,5år. Utbildningsnivån höjs hela tiden och det sker en akademisering i branschen. Det är just nu en stor kompetensutmaning att få in nya yngre till dessa jobb när dessutom branschen som helhet växer! Ca 2600 ingenjörer och tekniker beräknas saknas inom fem år! Mer utbildningar kommer alltså att krävas vilket Åsbro kursgård nu har goda förutsättningar att leverera!

Föreläsning

 

Efter eftermiddagens seminarier blev det invigning och invigningstal av landshövding Maria Larsson och Per Eriksson (S), kommunstyrelsens ordförande.

maria,-ägare-och-vdPer-och-Andersmingel-invigning

Inte helt enkelt att klippa ”invigningsbandet”!

 

 

Jätteroligt att det satsas och investeras!!! Jag önskar ägare Anders Gustafsson och företagets nya VD Mikael Carlsén stort lycka till med den nya satsningen!

//Sofia