Askersund Outdoor – En ny utefestival tar form!

26

sep

Hösten har bara börjat och det finns redan roliga saker att se framemot våren 2017!

Askersund Outdoor Festival är ett koncept som tar ett samlat initiativ till en långsiktig marknadsföring av friluftsaktiviteter med norra Vätterns natur, skärgård och omgivningar som bas. Projektet siktar på att bli ett ledande årligt event för människor som söker en aktiv livsstil utomhus.

Premiären är planerad till helgen 12-14 maj 2017 med ett event som orienterar uteaktiviteter på bredden, t.ex inom paddling, cykling, båtliv, jakt, fiske, vandring, långfärdsturer, camping och närliggande rekreationsområden. Festivalens ”lekplats” är området kring norra Vättern där också många prova på-aktiviteter kommer att genomföras. Eventets mittpunkt är staden Askersund med mässa både ute och inne parallellt med workshops, föreläsningar, guidade turer, nyheter, tävlingar, underhållning och upplevelser.

Askersund-outdoor-logga

Askersunds optimala geografiska läge i kombination med Vätterns storslagna natur ger exceptionella möjligheter att möta den starkt växande outdoor-marknaden. Förutom själva festivalen kommer omfattande marknadsföring satsas i för att uppmärksamma områdets tillgångar. Projektet finansieras genom sponsring, utställare och biljettintäkter på aktiviteter.

Näringsliv och organisationer i Askersund kommer att få en förhandspresentation av projektets ledare Michael Malmborg i samband med höstkvällen 15 november 2016 på Sjöängen. Spännande, eller hur?

Klicka här om du vill du veta mer om Askersund Outdoor!

//Sofia