Askersundare på länsmiddag på Örebro slott!

14

maj

Fredagen den 10 maj ägde årets länsmiddag rum hos landshövdingen Maria Larsson på Örebro slott. En av dem som var inbjuden var Anders ”Sillen” Hansson, mångårig VA-tekniker på Askersunds kommun. Bloggen ringde upp honom efter middagen på slottet.

Länsmiddagen är en årlig tradition som nu genomfördes för fjärde året. Varje kommunstyrelseordförande ska ta med sig två gäster som representerar vad kommunen vill lyfta fram eller som har gjort förtjänstfulla insatser för kommunen,

– Det är en perfekt mix av representanter som kommunstyrelseordförandena oberoende av varandra plockat fram. De står för länets styrka och framtid, sa landshövding Maria Larsson i ett pressmeddelande från länsstyrelsen.

Askersunds KSO Caroline Dieker hade valt att bjuda med sig Gunilla Högberg som representant för civilsamhället och så Anders ”Sillen” Hansson, som fick representera alla som jobbar bakom ridåerna för att kommunen ska fungera.

– Jag har jobbat inom kommunen i 37 år, så det här var väl kanske en belöning för lång och trogen tjänst, säger Sillen och skrattar.

Med sig på middagen på slottet hade han sambon Petra Gustavsson, Askersunds andra representant Gunilla Högberg hade med sig dottern Margareta och Caroline Dieker kom i sällskap med maken Håkan (alla finns med på bilden ovan). Totalt var 72 gäster inbjudna till tillställningen på slottet, som blev en häftig upplevelse.

– Jag har nog inte varit på slottet sedan jag gick i skolan, så det var kul. Sedan var det en väldigt trevlig och lättsam tillställning, inte alls stel och uppstyrd, landshövdingen är jätteduktig på att skapa bra stämning och få alla att känna sig välkomna, säger Sillen.

Petra Gustavsson, Gunilla Högberg och Anders ”Sillen” Hansson på väg in på middagen på slottet.