Askersunds Industrifastigheter bygger nya lokaler till Hagabergs och Bodins

31

jan

Askersunds Industrifastigheter AB har ingått en avsiktsförklaring med Caladrius Holding AB om bygge av en ny industrilokal på Ullavis industriområde i Askersund, där de båda dotterbolagen Hagabergs och Bodins kommer att inrymmas. De nya lokalerna beräknas vara klara för inflyttning i december 2020.


De nya lokalerna kommer att byggas av Askersunds Industrifastigheter AB, som sedan kommer att hyra ut till de båda företagen Hagabergs Mekaniska AB och O. Bodins Maskin AB.


– I dagsläget finns Hagabergs i Röfors och Bodins i Askersund. Nu samlar vi båda verksamheterna under samma tak. Eftersom vi jobbar med samma produktionsprocesser inom båda bolagen kommer vi att kunna nå stora synergieffekter på det här sättet, det är naturligt steg att ta, säger Michael Mononen, som är styrelseordförande i båda bolagen.


Hagabergs och Bodins bildar Hagabergs Group inom Caladrius Holding, efter att Bodins förvärvats i april 2019. Båda företagen tillverkar tillbehör till truckar, men har olika profil.


– Hagabergs produktion är mer standardiserad och har större kundgrupper, medan Bodins är mer specialiserade och vänder sig till mindre kunder. De båda bolagen kompletterar varandra på ett utmärkt sätt, säger Michael Mononen.


I dagsläget har Hagabergs 27 och Bodins 15 anställda.
Askersunds Industrifastigheter är ett kommunägt bolag och vd Anders Gustafsson ser bygget av de nya lokalerna för Hagabergs och Bodins som en långsiktig satsning för båda parter.

– Det här innebär ytterligare utveckling av industriområdet i Ullavi och blir dessutom en utökning av Askersunds Industrifastigheters bestånd som skapar bättre förutsättningar för verksamheten, säger Anders Gustafsson. Michael Mononen ser positivt på att Hagabergs och Bodins nu får Askersunds Industrifastigheter som hyresvärd.
– Vi vill investera i vår personal och i vår maskinpark, inte i lokaler. Det här är en perfekt lösning för oss och bemötandet från Askersunds Industrifastigheter och kommunen har varit väldigt bra och professionellt från första stund.

Roligt att två olika företag och verksamheter kan få nytta av varandra och samlas på ett och samma ställe! Vi hälsar Hagabergs varmt välkomna till Askersund! 

Trevlig helg!

//Sofia & Lars-Ivar