Askersunds kommun – en av Sveriges mest spännande arbetsgivare

30

jun

Askersunds kommuns personalchef Göran Richter tillsammans med diplomet från Karriärföretagen.


Askersunds kommun har utsetts till en av Sveriges mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor 2016. Det är organisationen Karriärföretagen som varje år sedan 2011 identifierar landets 100 främsta arbetsgivare bland kommuner, regioner och statliga myndigheter.

Karriärföretagens motivering för att Askersunds kommun tagit plats bland Sveriges 100 mest spännande offentliga arbetsgivare lyder så här:

”I Askersunds kommun har de anställa ett meningsfullt arbete där allas lika värde genomsyrar arbetsplatsen. Engagerade medarbetare har dessutom skapat en hög trivselgrad och som effekt, goda resultat för kommunens invånare. Med värdeorden lust, mod och engagemang står det klart att Askersunds kommun utses till en av Sveriges 100 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.”

– Det är förstås väldigt roligt att vi fått den här utmärkelsen. Det är en bra värdemätare på att våra medarbetare tycker att vi är en bra arbetsgivare, säger Göran Richter, personalchef i Askersunds kommun.

Karriärföretagen tittar i sina undersökningar främst på om arbetsgivarna aktivt fokuserar på sina medarbetares utveckling, ett ökat engagemang och att skapa en förbättrad arbetsplats. Alla arbetsgivare som deltar i Karriärföretagens utvärdering undersöks genom en anonym enkät, där cirka 200 av de anställda har fått svara på frågor. Utifrån detta underlag utses sedan Sveriges mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.

– Det är faktiskt andra året i följd som vi utses till en av Sveriges mest spännande arbetsgivare. Men man får inte bli för nöjd. Bra kan alltid bli bättre, säger Göran Richter.

 

Kioslogo, Askersunds kommun

 

Här är beviset – vi har faktiskt väldigt kul på jobbet!

Linda