Askersunds nya hamnscen avbockad och invigd!

31

maj

På Kristi himmelsfärdsdag infaller traditionsenligt även Folknykterhetens dag och det var för att uppmärksamma den som Örebro läns nykterhetsförbund hade bokat den nya hamnscenen i Askersund den 30 maj. Eftersom de därmed blev först ut att använda scenen tog Askersunds kommun tillfället i akt att föra traditionen med avbockningar av nya byggnationer vidare. Kommunfullmäktiges ordförande Calill Ohlson (M) höll ett tal, medan själva avbockningen sköttes av Åsa Karlson, representant för kommunens Scenkonstavdelning, men även för alla de artister som i framtiden ska ta den nya scenen i besittning. Åsa stod dessutom tillsammans med syster Karin för underhållningen senare under mötet.

När avbockningen var utförd i det mycket blåsiga Kristi himmelfärdsvädret tog mötesledaren Lars-Åke Stenström vid för att leda nykterhetsförbundets möte om folknykterhet. Från Askersunds kommuns räkning vill vi tacka för att vi fick stjäla några minuter av mötet för vår avbockning!

Den nya scenen har låsbara utrymmen för förvaring, omklädning och el samt en ramp som gör det möjligt för alla att använda scenen. Scenens båda sidor består av skjutbara väggar, vilket gör att Hamnmagasinet syns ”igenom” scenen. Endast vid arrangemang kan man välja att dra för väggarna för att på så vis täcka in och fokusera. Den breda trappan framtill är perfekt för entréer och som pausplats i sommarsolen.

Scenen ska vara lätt att använda och lika lätt att boka. Scenen lånas ut till föreningar, organisationer, studieförbund, artister och kulturutövare. Verksamheterna runt hamntorget och i hamnmagasinet är naturligtvis också välkomna att använda scenen. Det är kostnadsfritt och tillgång till el och förråd ingår om man kvitterar ut nyckel. I sommar bjuder Scenkonstavdelningen på traditionell ”Sommarmusik i hamnen” onsdagar kl. 19 i samarbete med Studiefrämjandet och ABF.

Kommunfullmäktiges ordförande Calill Ohlson höll tall medan Åsa Karlson väntade på att få bocka av, assisterad av syster Karin.