Askersundsboor i Örebro

28

feb

En fredag i månaden arrangerar Handelskammaren Mälardalen företagsfrukost i Örebro och denna gång ställde vi väckarklockan tidigt och tog oss dit för att berätta om allt kul som är på gång i Askersund! Den här fredagsmorgonen mitt i sportlovet samlades över två hundra gäster på Frimis för gemensam frukost. Alla välkomnades med en Askersundsboa vilket blivit ett litet signum efter höstens alla invigningar…

Joakim-och-Oscar Utdelning-boa

 

En liten sammanfattning av morgonen…

Frukostmingel-1

Askersund är för många en sommarstad och dit många gör en utflykt under sin semester. Traditionellt sett händer det mycket under just sommarmånaderna med alltifrån barnveckan, antikmarknad, musikfestivaler, car & bikemeet för att bara nämna några… I och med bygget och satsningen av kunskap- och kulturcentrumet Sjöängen kommer även vintern kunna erbjuda ytterligare nöjesutbud där du kan gå på konsert, bio, teater, dans med mera som dessutom kan kombineras med mysig småstadshandel och restaurangbesök!

Här hittar du alla kommande evenemang

frukostmingel-2 

Runt om i kommunen byggs det för fullt, både villor och flerfamiljshus vilket är nödvändigt då vi 2016 hade en befolkningsökning med 131st personer. Detta är den största befolkningsökningen i Askersund under 2000-talet. Idag är det stort behov av nya bostäder både i Askersund med även på våra mindre orter runt om i kommunen. Hur vill du bo? Nära naturen, staden eller vattnet, eller varför inte en kombination av allihop? Visst vore det härligt att kunna ta båten till jobbet?

Idag finns det 1310st företag registrerade i Askersunds kommun och det startas hela tiden nya! Sedan millennieskiftet har antalet arbetstillfällen ökat med 700st i kommunen och den tillväxten är det främst alla små och medelstora företag som skapat genom sina nyanställningar! Visste du att hittills i år har det redan startat 11st nya företag i kommunen och under 2016 startades 77st nya enligt UC! Många investeringar är på gång hos företagen och det satsas för fullt inför framtiden, det tycker vi är jätteroligt!

scenen

 

 

 

 

 

 

//Sofia & Linda