Att jobba bredvid 9000 fordon i rörelse varje dag

30

jun

Foto: Trafikverket

I och med att väg 50 byggs ut har vi på Askersunds kommun tät kontakt med Trafikverket för att kunna samarbeta kring trafiksäkerhetsfrågor. Nu under sommaren vill Trafikverket påminna om vikten av att sänka hastigheten när man passerar vägbyggnationer och vägarbetare, för att minska risken för olyckor.

Trafikverket jobbar på olika sätt för att nå nollvisionen – ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken. Hastigheten är en viktig faktor vid allvarliga olyckor och trots de åtgärder som genomförs inträffar varje år uppemot 300 trafikolyckor vid vägarbeten runtom i landet. Bland de skadade och döda finns framför allt trafikanter, men också vägarbetare. Den vanligaste typen av olyckor vid vägarbeten är när trafikanten kör in i fordonet framför.

På Trafikverkets hemsida kan du läsa om Patrik Jarlgrim som just nu är en av dem som bygger vägen mellan Rude och Åsbro i Askersunds kommun. Han beskriver sitt jobb som fritt och utvecklande, men också stressande och farligt. Ta gärna en minut och läs om Patriks vardag och få en liten påminnelse om varför vi inte ska stressa i trafiken. Du kan också följa Trafikverket på deras Facebook-sida för att få senaste lägesrapporten och information.

 

Ha en trevlig fredag och kör försiktigt!

Linda