Bernice utvecklar en Askersundspåse

21

dec

Bernice Andersson är ytterligare en deltagare i Zinkgruvan Mining re:think. Hon driver en Glas & Lakritsbutik och har flera nya idéer för samverkan, bland annat den nylanserade Askersundspåsen! 

⭐ 5 FRÅGOR med Bernice Andersson ⭐

Vilken är din företagsidé och vad gjorde att du sökte till programmet?
Jag sökte till programmet för att få en utmaning och göra något gott för Askersund.

I min lakritsbutik har jag fått många frågor om en egenproducerad lakritskola genom åren. Från att i flera år bara funderat och inte kommit till skott så bestämde jag att nu var det dags för en egenkokad lakritskola. Jag har kikat på andra liknande produkter, beställt fler olika smakprover, provkokat och bjudit på i butiken för att få respons på hur smaken ska vara. Nu har jag även skapat en egen etikett och produkten är klar för försäljning. I helgen sålde den slut, så då var det bara att koka fler.

Samtidigt med en egen produkt fanns idén om att samarbeta med flera, som också har en mindre verksamhet och där man kan hjälpas åt att marknadsföra varandra. Jag kontaktade några olika butiker och alla blev positiva till tanken.

Resultatet är att det nu finns det en ”Askersundspåse” där vi samlat godsaker och keramik ifrån Askersund. Lite som ett prov som går att utveckla och även lansera i en webbutik. På tal om webbutik så är det också bestämt att från att ”bara” vara en fysisk butik, nu också ska finnas som en webbutik med start i början på nästa år.

Vad har programmet gett dig? 
Det har gett mig pushning framåt, gjort en idé till verklighet och ett bra nätverk.

Vad är ditt nästa steg?
Förutom att starta egen webbutik är jag med och skapar en portal för butiker i Askersund. Vi fick den möjligheten tack vare min medverkan i Zinkgruvan mining re:thinks entreprenörsprogram.

Vad vill du skicka med andra företagare i dessa tider?
Jag vill skicka med till andra att hitta nya sätt att samarbeta på och tipsa varandra.

Vill du också vara med i Askersundspåsen? Du når enklast Bernice i sin butik, via webben www.glasolakrits.se eller telefon 070 288 92 66. 

Roligt med ett stort engagemang och möjligheter till att samverka ytterligare! 

//Sofia i samarbete med Zinkgruvan Mining re:think