Besök och Samarbeten

29

maj

Besök av Gnesta Kommun

Igår hade Askersunds kommuns ledningsgrupp besök av Gnesta kommun! Kommunchef Madeleine Andersson var värd vid besöket och tycker det är intressant och lärorikt när andra kommuner vill besöka oss! Båda kommunerna har många likheter och det är ett stort värde att kunna ses och lära av varandra! Några personer i Gnestas ledningsgrupp har dessutom koppling till Askersund på olika sätt vilket vi självklart tycker är extra kul!

Jag och Petra Gustafsson (turistassistent och centrumledare Askersund i Centrum) var även med en stund på besöket då vi diskuterade möjligheter och utmaningar för näringslivet! Flera bra idéer lyftes och jag är övertygad om att vi kan hjälpa varandra att stärka näringslivet ytterligare!

 

Business Sweden och BRO (Business Region Örebro)

Askersunds kommun samarbetar med övriga kommuner i Örebro län i olika frågor via BRO när det gäller näringslivfrågor. Igår var jag och Henrik på seminarium med Business Sweden för att vi gemensamt i alla kommuner i Örebro län skall bli ännu bättre på att hjälpa våra företag i regionen att växa och när företag vill etablera sig hos oss!

Många bra förslag, tips och idéer lyftes fram så nu jobbar vi vidare!

//Sofia