Bilbanerace i Askersund!

22

maj

Best Western Hotell Norra Vättern  i Askersund drivs av bröderna Mikael och Jörgen Jacobsson sedan 1992, och de har hunnit med att bygga ut sitt hotell flera gånger och starta en massa roliga aktiviteter för sina gäster.
”Egentligen skulle vi behöva bygga ut ännu mer för att alla ska få plats”, säger Jörgen. Hotellet har idag 61 rum i olika storlekar och teman.

Att den 5-stjärniga relaxavdelningen drar folk är inte så svårt att förstå, men bröderna anordnar också tävlingar och annat roligt för att göra besökarnas vistelse till något minnesvärt. Gå gärna in och titta vilka aktiviteter som är aktuella just nu på www.norravattern.se.

Jag gick ner till dem idag för att prata lite mer om deras övervåning som de renoverat och inrett i tema racing, och installerat en Grand Prix bilbana. Banan är 20 meter lång, har fyra spår och datoriserad tidtagning. Fyra team får alltså plats och du kan även beställa tilltugg med dryck. ”Häftiga och aktionfyllda aktiviteter som alla kan delta i är inte så lätt att få till. Den här helt sanslösa aktiviteten är vi ensamma om att ha”, säger Mikael Jakobsson.

Bilbana, Askersund

Bilbana, Askersund

Så här beskriver bröderna sin bilbana på hemsidan:
”Tävling i bilbana fungerar med ledsyn och ett böjbart finger. Många hjärtliga skratt och hånfulla flin syns här när tävlingsinstinkten vaknar. Att killar och gubbar blir som barn på nytt när de får se en 20 meter lång och fyra spår bred bilbana är kanske inte så konstigt, men faktum är att tjejer är de som oftast är mest positiva när segrande team är korat.”

Hur kom ni på idén med bilbanan?
– Idén kom när vi hyrde vi en stor vinterstuga i Idre. Vi köpte med en bilbana för att tävla mellan familjerna och hålla igång aktiviteterna. Det var skitroligt! Då bestämde vi oss för att köpa en bilbana till konferensrummet. Det fungerade superbra och blev en populär aktivitet. Sedan kom vi på att vi hade den stora ytan på vinden, som var nästintill oanvänd. Vi blåste ut väggar och inredde hela övervåningen i Porsche-tema. Nu är rummet välanvänt och funkar även som klubbstuga efter till exempel en konferens. Först är det race som gäller och sedan brukar sällskapet gå upp igen efter middagen och spela biljard och umgås.

Bilbana Askersund

Porsche, Askersund

Varför ska man bo hos er?
– För att vi tar hand om folk hela tiden och ser till att göra deras vistelse så bra som den kan bli. Dessutom är vi billiga. Vi vill hellre ha fullt på hotellet än att ta mycket betalt. Det som är vår största grej är seglingen som har blivit jättepoppis och så uppskattat av gästerna. Vi seglar ut i skärgården i två båtar och race’ar mot varandra. Det är riktigt bra! Man kan väl säga att på sommaren seglar vi, och på vintern är det bilbanan som drar folk. Sedan har vi även bland annat  bordshockeyturneringar och matsmakartävlingar. Det är asroligt!

Vad är det galnaste ni har gjort?
– Det är att köpa segelbåtarna. Vi hade aldrig seglat förut, men ville hitta på en rolig aktivitet för våra gäster. Vi köpte två stora båtar, gick en utbildning i segling och upptäckte hur härligt det var. Nu är vi helt seglartokiga!

En annan galen grej var våra radioreklamer som vi sände 1993-94. De slog igenom brutalt och satte oss på kartan. Vi gick helt enkelt bortom all sans och sa en massa galenskaper. Radiostationen använde oss faktiskt som exempel när de visade andra företag hur lyckad en radiokampanj kunde bli, och uppmuntrade dem att spela in speakerrösten själva.

Vad är det bästa med Askersund?
– Vättern är det bästa! Det är oslagbart. Det är precis lika fint varje år. Folk blir helt saliga när de upptäcker vår skärgård!

Jörgen och Micke Jacobsson

——————————————————————————————————————————————-


De här bröderna är helt galna, trevliga och fantastiska entreprenörer. De kommer på idéer som lockar folk till Askersund från hela Sverige och underhåller dem
.
Så, ta med kompisarna och/eller familjen och testa! Eller varför inte göra en rolig företagsaktivitet med dina anställda.

Trevlig helg!