Bilder från Mat- och skördefesten i Askersund

14

sep

I lördags var det dags för våra lokala matproducenter och restauranger att samlas vid Hotell Norra Vättern och bjuda in till Mat- och skördefest i Askersund. Arrangör för andra året i rad var föreningen Förändra Askersund och ett tjugotal utställare fanns på plats mellan 11.00 – 15.00 för att låta gästerna smaka på mat från olika delar av världen, bland annat Libanon, Syrien, Afghanistan, Kurdistan, Västsahara, Thailand, Frankrike och Sverige. Gästerna kunde också handla med sig nyskördade grönsaker och lokalproducerad sylt, honung och annat smarrigt.

Vi från Askersunds kommun bjöd på skärgårdssnittar och pratade om vad som är på gång med bostäder, Sjöängen och alla häftiga evenemang.

Askersunds kommun, Skördemarknaden
Från vänster: Ingrid Johansson, Janne Carlsson, Lars-Ivar Jansson, Sofia Fredriksson och så klart vår lilla hjälpreda William.

Dessutom passade Förändra Askersund på att dela ut priset årets eldsjäl, som välförtjänt gick till Eric Lind som driver Askersunds auktionskammare. Motiveringen löd:

”För att han med sin brinnande entusiasm anordnat antikmarknader i 25 år. Med dessa har han gjort Askersund känt vida omkring. Med dessa bidrar han till Askersundsandan.”

Under hans långa tid som auktionist har han hunnit med uppskattningsvis 500 auktioner och arrangerar även Antikmarknaden i Askersund och Antik-och kuriosamarknaden i Åmmeberg.

Mat- och skördemarknaden i Askersund 2016
Eric Lind på Askersunds auktionskammare tog emot priset Årets eldsjäl som delades ut av föreningen Förändra Askersund.

 

Tack alla som kom och hälsade på oss i tältet och förgyllde vår dag!

/Linda & Sofia

 

Fler bilder från marknaden:

Arrangör Förändra Askersund

Mat från Syrien och Afghanistan 2 Mat från Syrien och Afghanistan

Mat- och skördemarknad i Askersund 2016 Mat- och skördemarknad i Askersund

Hammars bryggeri

Hotellet