Björn Ranelid inviger Askersunds nya bibliotek!

08

nov

Ni har väl inte missat att författaren Björn Ranelid inviger  Askersunds nya bibliotek i Sjöängen på torsdag den 10 november? Tusen flyttkartonger har flyttats från det gamla biblioteket till det nya och nu är det äntligen dags för askersundarna att få använda sitt nya bibliotek.

Biblioteket öppnar sina portar för allmänheten den 10 november klockan 17.30 och 18.30 hälsar kultur- och tekniknämndens tillförordnade ordförande Johan Calais (S) välkommen. Den lokala kulturprofilen Olle Östergren läser sedan sin egen hyllningsdikt till Askersund, innan författaren Björn Ranelid inviger biblioteket officiellt.

– Det känns härligt att vi äntligen får bjuda in askersundarna till det nya biblioteket, som vi hoppas ska bli deras nya vardagsrum. Vi är så glada och tacksamma över all hjälp vi fått med flytten från kommuninvånarna, som lånat hem mängder av böcker och annan media, säger Annika Restadh, enhetschef för kultur och aktivitet i Askersunds kommun.

Direkt efter själv invigningen håller Björn Ranelid en föreläsning om bibliotekets viktiga roll, både för samhället och språket.

Välkomna!

Linda

Fler bilder från vårt nya bibliotek:

Biblioteket i Sjöängen, Askersund
Mysiga fåtöljer och stort ljusinsläpp uppmuntrar till läsning och avkoppling
Biblioteket i Sjöängen, Askersund
Snygg design gör det lätt att hitta tidskriften du söker