Bra saker händer även i tuffa tider

27

mar

Just nu är det en tuff och omvälvande tid för många. Vi står inför många stora förändringar och allt ska ske direkt och vi vill se resultaten nu eller helst redan igår.  Det är många jobbiga nyheter och här vill jag bara passa på att lyfta fram några bra saker och goda exempel som ändå sker i allt detta.

Några axplock från veckan:

  • Hotell Norra Vättern och Stjernsunds gård har startat samarbete där flera personer från hotellet lånas ut till Stjernsunds verksamhet under en tid. Ett företag har behov av att minska personal under en tid och ett annat företag har ökat behov av personal. Superbra initiativ!

 

  • På initiativ och efter önskemål från flera lokala företag har Facebook-gruppen ”Samverkan företag i Askersunds kommun” startats i syfte att företag ska kunna hjälpa varandra och hitta samarbeten med varor, tjänster och personal. Kommunen bidrar med att administrera och hjälper till med en plattform och företagen är kreativa och hjälper varandra med praktiska saker i sina företag.

 

  • Många butiker och restauranger har utökat både öppettider och service. För att synliggöra och samordna detta så har Askersunds turist- & evenemangsbyrå öppnat upp en samlingssida för alla bra initiativ på visitaskersund.se/askersundlevererar. Ett gott exempel på samarbete där kommunen bidrar med samverkansplattform och företagen erbjuder sina varor och tjänster!

 

  • Uteserveringar öppnar redan nu! Flera restauranger har lämnat önskemål att få öppna sina uteserveringar redan nu istället för vecka 17. Genom samarbete mellan restaurangerna och kommunens tekniska förvaltning har uteserveringar monterats upp redan denna vecka. Så håll utkik när din favorituteservering öppnar!

 

  • Sist och enormt viktigt! Vilket arbete och samarbete som sker inom vården, vilka förebilder! Här har även flera företag bidragit med kontakter till kommunen och tips på hur vi kan få tag på material och annat som vi just nu har svårt att få tag på. Det är vi mycket tacksamma för!

 

Det här är enbart en liten del av alla bra saker och samarbeten som sker runt om i Askersund. Tipsa mig gärna så lyfter vi fler goda exempel, jag tror vi alla mår bra av att se lite positiva saker som sker i allt detta och kanske kan ditt tips och din idé ge inspiration till ännu fler kreativa idéer och lösningar!

Jag tycker vi kan känna oss lite stolta över det fina samarbete som pågår runt om i kommunen där alla bidrar och gör sitt bästa när det verkligen gäller!

Ha nu en så bra helg ni kan nu och njut, vi går i varje fall mot ljusare tider… Sommartid på söndag! 🙂

Trevlig helg //Sofia

Här samlar kommunen information som kan vara bra att veta:

Allmänhet

www.askersund.se/corona

Företagare

www.askersund.se/coronaforetag