De sätter Askersund i centrum!

19

sep

I förra veckan kom årets tredje nummer av Bo i Askersund ut till alla hushåll och företag i Askersunds kommun. Några av artiklarna kommer vi att publicera här på bloggen. Om du inte bor i kommunen och ändå vill läsa hela tidningen kan du anmäla dig som gratisprenumerant, antingen av papperstidningen eller en version i pdf-format. Här följer en artikel om föreningen Askersund i Centrum.

———————————————————————————————

Det händer mycket när föreningen Askersund i Centrum är inblandad. De senaste månaderna har arrangemang som garderobsrensningsdag, pallutdelning och barnvecka avlöst varandra. Och redan nu blickar föreningen framåt mot julhandeln.

Askersund i Centrum har de flesta av stadens butiker som medlemmar, men även många andra företag.

– Det är inte bara de som är verksamma i stadskärnan som är medlemmar och inte bara butiker. Vi är en förening för hela Askersund. Vi jobbar för att hålla en hög servicegrad till invånarna med ett utbud där det finns det mesta av allt, säger Emelie Edström, som driver Salong Lux, och sedan 1,5 år även är föreningens ordförande.

Att arrangera ett antal aktiviteter varje år är en del i detta, men även att bidra till stadens utsmyckning.

– Det handlar inte minst om julbelysningen, som vi ansvarar för att sätta upp, ta ner och köpa in, säger Emelie.

– När det gäller julbelysningen vill vi gärna påminna om den utmaning Askersundsbostäder gick ut med förra året om att de skänker en krona för varje krona som privata fastighetsägare skänker, upp till 60 000 kronor totalt, som ska gå till just utsmyckningen till jul. Hittills har 3GGG fastigheter antagit utmaningen, vilket vi tycker är kul, säger Lea Rauch, som är centrumledare på Askersund i Centrum.

Föreningen har ett 80-tal medlemmar, men tar gärna emot fler.

– Ju fler medlemmar desto bättre. Som medlem kan man dra nytta av vår kollektiva marknadsföring, man kan kopplas till vårt populära presentkort och man kan vara delaktig i föreningens arbete, komma med sina idéer och därigenom påverka Askersunds utveckling, säger Emelie Edström.

/Lars-Ivar