E-sporten tar världen till Askersund!

11

okt

På bild från vänster: Andreas Bengtsson, Marie Reifelton, Tommy Ingemarsson och Per Eriksson.

 

Idag kom den flerfaldige världsmästaren i e-sport Tommy Ingemarsson till Askersund för att skriva på ett samarbetsavtal med kommunen. I samband med detta hölls en presskonferens i Sjöängens foajé. Ingemarsson är vd för Area Academy som Askersunds kommunstyrelse i förra veckan beslutade om att inleda ett samarbete med.

Samarbetet inleds med ett e-sport-event på Sjöängen den 21 januari, som kommer att locka flera stora namn inom e-sporten till Askersund.

– Tommy Ingemarsson är en av världens bästa e-sportare någonsin, han har blivit världsmästare fler gånger, så man kan verkligen säga att världen kommer till Askersund nu, säger Marie Reifelton, chef för scenkonstavdelningen inom Askersunds kommun.

Eventet i januari är bara början på satsningen på e-sport inom Askersunds kommun.

– Det här är en långsiktig satsning för kommunens räkning, som även innebär inköp av IT-utrustning, coachutbildning och kursverksamhet inom e-sport. En väldigt stor ungdomssatsning helt enkelt, säger Marie Reifelton.

Ingemarsson själv spelar inte längre på den världsnivå han tidigare gjorde, utan valde att utveckla sitt koncept att få in e-sporten i skolan.

– Många frågar mig om man kan räkna e-sport som en idrott, och det anser jag att man kan. Det är mental träning som bidrar med många positiva saker. I spelet måste du till exempel lära dig att samarbeta med andra. Kommunikation, lagarbete och att utveckla strategier är grundläggande för att du ska bli framgångsrik. Du växer som person och det finns många framgångssagor där folk mötts utan fokus på bakgrund, kön, ålder, handikapp eller samhällsklasser. Du tävlar helt enkelt på samma villkor vilket är unikt, säger Tommy Ingemarsson.

På presskonferensen medverkade även kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson (S).

– Kommunstyrelsen är helt eniga om att detta är viktigt för våra ungdomar. Tommy Ingemarsson gjorde en grundlig presentation och slog hål på våra fördomar om tv-spelande. Vi har förstått vikten av att skapa en plattform för e-spelande ungdomar och ge dem möjligheter att utvecklas i sitt intresse. Det här blir även en grund för vidareutbildning inom många områden i framtiden, säger Per Eriksson.

 

/Linda

 

Fler bilder från presskonferensen:

Tommy Ingemarsson på Sjöängen, Askersund

Kontraktsskrivning i Sjöängen  Marie Reifelton och Tommy Ingemarsson

Gruppbild på Sjöängen


Länk till hemsidan: http://areaacademy.se/