Edlunds Järnhandels Julklappstips

22

dec

”När du vill ut i mörkret för att springa eller trampa,

då är det bra med en rejäl pannlampa”

Idag finns det väldigt bra pannlampor som är laddbara och som lyser upp över 100m framför dig. Denna lampa har varit en storsäljare som sålt slut inte mindre än tre gånger under julhandeln hos Edlunds i år men nu finns lamporna åter i lager!

butik-1 butik-2 butik3 butik-4

 

Edlunds Järnhandel har funnits i Askersund sedan slutet av 1940-talet. På den tiden fanns det tre järnhandlare i staden. Herr Edlund utvecklade då verksamheten med byggmaterial, tegel osv. Vid bygget av de många villorna i Närlundaområdet var han då en stor leverantör av material. På den tiden kördes materialet ut med hästskjutsar. Transporterna har utvecklats rejält sedan dess och idag har företaget utkörning med egen lastbil.

ägare-edlunds

1978 tog Kent Wallin och Göran Larsson över butiken. För ca 10 år sen kom Mikael Wallin in som delägare istället för Kent. Idag finns alltifrån verktyg, byggmaterial, elektronikartiklar, plåt och husgeråd i butiken. Du kan även få hjälp att beställa mycket olika specialsaker bland annat material till gamla spisar m.m. Förr i tiden sålde Edlunds mycket vedspisar därav finns ett stort kontaktnät i företaget för just renovering av gamla spisar. Butiken har högsäsong under sommaren då många återkommande sommarstugegäster kommer för att köpa material till sina sommarstugor. Välkommen in till butiken som har öppet från tidig morgon till sena kvällar och även helger!

//Sofia & Linda