Emmas modeblogg & design

21

jun

Nu har det gått en vecka sedan feriepraktiken Sommarlovsföretagare satte igång och det har varit en av de mest intressanta veckorna i mitt liv.

 

Mitt namn är Emma Hallin Raneborn och jag är en av sju stycken sommarföretagare. Sedan sommaren 2010 så har jag drömt om att jobba med kläddesign. Allting började när jag fick en målarbok av min bästa vän. Dag efter dag spenderades med färgpennor i högsta hugg medan jag skapade design på design. Efter fyra år av konstant designande och ritande så hamnade jag på Karolinska gymnasiets estetprogram som en bild och form-elev. Nu i sommar har jag fått chansen att ta första steget till att förverkliga min dröm. I höst kommer jag även att åka till USA som utbytesstudent, ni kommer att kunna följa mitt utbytesår och stegen jag tar i mitt företagande i min blogg.

 

De två första dagarna spenderades med att ta in massor av ny information, lära känna de andra företagarna och planering. Himla kul och alla sprakar om idéer. I onsdags bar det iväg till banken, där några skulle sätta upp konton. Det var lite nervöst att vara på banken och berätta sin affärsplan. Lite för att det är sådär pirrigt kul och lite för att man var nervös att de skulle såga ens idé första chansen de får. Men nej, alla har varit stöttande hela veckan och det är en så bra miljö att arbeta i. Ändå så känns det där nervösa glada pirret i magen varje gång jag berättar att jag skall hålla på med kläddesign. Kanske kommer det där pirret för att berätta att ”Nu Emma, nu händer det. Du skall bli designer.” Och när jag hör den där lilla rösten i mitt huvud vill jag nästan gråta. För jag är så stolt över alla som är här med mig idag. Inte alla klarar av att driva ett eget företag, men alla här tar så mycket ansvar och initiativ. Det gläder verkligen mitt lilla estethjärta.

 

När vi var klara med veckans planerade schema så började vi ordna och fixa mer individuellt. Sofia kom med den super bra idén att jag kunde använda min blogg för att visa vad jag arbetar med utöver det jag redan skriver på bloggen. De tre sista dagarna har jag mest jobbat med marknadsföring.

 

Ni som är nyfikna på min resa som sommarföretagare, följ mig på dessa sociala medier:

Instagram:

@valentinstudios 

Blogg:

nouw.com/wanderersvalediction

 

Vi ses!

/Emma