Fartfylld Höstkväll på Sjöängen!

16

nov

Ullared, en ny festivalsatsning och levande stapeldiagram. När evenemanget Höstkväll för första gången arrangerades på Sjöängen bjöds besökarna på såväl inspiration och information som statistik och gymnastik.

Ungefär 250 personer slog sig ner i Sjöängens stora salong på tisdagskvällen, där programledarna Sofia Fredriksson och Henrik Olofsson ledde en kavalkad där lokala företag, kommunala tjänstemän och politiker avlöste varandra på scenen. Höstkvällen arrangeras av Utvecklingscentrum, där organisationerna Företagarna, LRF och Askersund i Centrum ingår tillsammans med Askersunds kommun och företrädare för dessa fick ge sin bild av nuläget från sina perspektiv.

– Man märker att det finns ett otroligt driv i företagsamheten i den här kommunen. Det som vi önskar nu är en större samling mellan företagen i hela den södra delen av Örebro län, sa Ulf Widholm, ordförande för Företagarna i Askersunds kommun.

 

Höstkväll 2016, Askersunds kommun

 

Hans kommentar stärktes av den statistikövning som Henrik Olofsson ledde och som innebar lättare gymnastik för publiken. Delar av publiken fick illustrera olika sifferförhållanden genom att ställa sig upp, som att 59 nya företag startats inom Askersunds kommun hittills i år.

– Det har bidragit till att Askersunds kommun som en av sex kommuner i landet nominerats till årets Nyföretagarkommun, sa Sofia Fredriksson.

Den nya festival som presenterades under Höstkvällen är Askersund Outdoor, och initiativtagaren Michael Malmborg gav en bild av vad som väntar den 12-14 maj nästa år.

– Vi gjorde nyligen klart med Naturkompaniet som huvudsponsor. Det här blir en outdoor-festival som verkligen är utomhus, i motsats till liknande evenemang i Stockholm och Göteborg, som arrangeras inne, sa Michael Malmborg, som även presenterade planen på att göra Borgmästarholmen till ett basläger, en Base Camp, med olika typer av friluftsboenden.

– Denna Base Camp kommer att invigas i samband med festivalen i maj, sa Micahel Malmborg.

 

Höstkväll 2016, Askersunds kommun

 

Kvällens huvudnummer var annars Boris Lennerhov, tidigare vd för Gekås i Ullared och för många känd inte minst genom tv-serien om varuhuset.

– Den tv-serien gjorde en enorm nytta för oss, så det kan jag verkligen rekommendera, sa Boris Lennerhov, som själv beskrev Gekås affärsidé mycket kortfattat på det här sättet:

– Vi säljer allt som behövs i hemmet och som får plats i bilen. Men framförallt handlar det om att sälja förväntningar, sa Boris Lennerhov, som fick ett Askersundskort från Askersund i Centrum och en tröja med trycket ”Jag har rabattkort i Askersunds butiker” efter sin föreläsning.

 

Boris och Sofia, Höstkväll 2016 Askersunds kommun

 

– Jag tycker att alla i Askersund ska åka till Ullared två gånger om året, men sedan ska ni handla här i Askersund resten av tiden.

 

Tack alla som kom till Höstkväll 2016!

/Linda & Sofia

 

Fler bilder från kvällen:

Höstkväll_1

Höstkväll_2

Höstkväll_3

Höstkväll_4

Höstkväll_7

Höstkväll_8

Höstkväll_9

Höstkväll_10

Höstkväll_11

Höstkväll_12

Höstkväll_13