Fler tomter sålda på Hammarterrassen!

29

mar

Drömmer du om ett hus vid vattnet? Att ha en båt i Vätterns skärgård? På Hammarterrassen utanför Askersund kan du få just det och allt fler har fått upp ögonen för det unika läget och möjligheterna till ett aktivt friluftsliv runt knuten.

Ägarna Mikael och Inga-Lill Gilbertsson är nöjda med utvecklingen av området som börjar ta form. Jag ringde upp för att ställa  några frågor till dessa driftiga företagare.

Hur många tomter var det från början och hur många är sålda nu?
– Av 15 tomter från början så finns 8 till salu just nu (mars 2016). Dessutom har vi byggt ett visningshus på en av tomterna som nu är till salu.

Hammarterrassen, Askersund
Visningshuset har sjöutsikt precis som alla andra tomter på Hammarterrassen.

Era tomter är väl tilltagna och större än snittet. Varför gjorde ni dem så stora?
– Svaret är enkelt. Om man köper en tomt med så fint läge, då vill man gärna kunna bygga som man vill samtidigt som alla husägare vill njuta av utsikten ner till sin båt eller över skärgården utanför. Husen skall därför placeras så att de inte skymmer utsikten för varandra. Man kan ha flera mindre hus på varje tomt, som ligger lite gömt ibland klipporna.

Rent byggnadstekniskt är det en fördel med stor tomt. På så vis kan man prova sig fram och få bästa placering och underlaget är prima urberg. Det går att bygga både med gjuten platta och på stolpar om man vill det. Möjligheten att bygga är också generöst tilltagen med upp till 300 kvm på mark. Bara det är nästan unikt, särskilt med tanke på att det är tillåtet med både 1 ½ plan och sutterängvåning. Att man kan känna sig privat genom att man har utrymme på tomten, stärker känslan av exklusivitet. Man kan välja att umgås med grannen eller ses på håll.

Hammarterrassen, visningshus

Berätta lite om området!
– Vättern vet de flesta redan i skolan att det är Sveriges näst största sjö, men att här ligger norra Europas enda obebyggda inlandsskärgård är det inte många som vet. Från Hammarterrassen ser man rakt ut över öarna. En del områden tillhör naturreservatet vilket innebär att man kan inte gå iland under vissa häckningstider, men det går i alla fall fint att njuta av dem genom att titta utöver skärgården.

En annan sak inte alla känner till är att man kan segla från Vättern till både Stockholm och Göteborg. Vid Hammarterrassen finns det brygga med båtplats för djupgående båtar. Invid den ligger också bastu och  badplats.

Hammarterrassen båthuset
Badplats och bastu vid klipporna

 

Hammarterrassen båtbrygga
Brygga med båtplatser för djupgående båtar

Området är avstyckat från lantbruket, Hammars Gård. Badplats och båthus fanns redan i viken och har använts av tidigare ägare och oss. Vi såg det underbara läget med utsikt över öarna och med en fin eftermiddags- och kvällssol. När vi hade köpt gården 2003 fick vi efter ett tag reda på att området tidigare hade planerats för ett stugområde. Vi ansökte om en planändring hos kommunen som nappade på vår idé och har stöttat oss bra i planeringen inför byggandet av område och ledningar. Vi har även haft stor hjälp i genomförandet av  mäklaren Per-Anders Andersson, Värhulta.

Vad har hänt i området om 5 år?
– Vi tror det är en tidsfråga till alla tomter är sålda. Bara det sista halvåret har vi sålt tre stycken. De högst belägna tomterna har fantastisk utsikt! Det är många fina byggnader som nu uppförs på tomterna, däribland ett hus som kommer att inte bara byggas miljöanpassat utan även tävlar om bästa hus i Sverige. I nuläget är det en familj bor där på deltid och en annan på heltid. Om fem år bor det nog flera på deltid, men säkert övervägande på heltid. Troligen är alla tomter sålda och byggande pågår!

Hammarterrassen Hus med sjöutsikt

Hammarterrassen utsikt

Varför ska man bygga sitt hus på Hammarterrassen?
– ”Snus är alltid snus om än i gyllene dosor. Rosor  är rosor om än i spruckna krus.” (Nils Ferlin)

Det är skillnad på tomt och tomt. En villatomt på Hammarterrassen är definitivt en ros. Naturen, stenhällarna, grönområdet på 22 hektar som omsluter tomterna  och som tillhör det stora tomtområdet gör att du bor ostört med friluftslivet inpå knuten. Dessutom har du tillgång till egen båtplats, bastu, sandstrand och en entrégrind för inbrottssäkerhet. Ett läge som är svårslaget helt enkelt.

Hammarterrassen klippor

Hur gör man för att få komma på en visning?
– Kontakta vår tomtmäklare Per-Anders Andersson, Värhulta, på telefon 0585-26200 eller hör av dig till Mikael 070-671 6980, e-post: mikael@stjernsundsgard.se.  Du kan också besöka våra hemsidor: www.stjernsundsgard.se  och www.hammarterrassen.se eller kika in på vår Facebooksida Hammarterrassen.

Hammarterrassen nytt hus

Hammarterrassen Bo vid vattnet

 

Gå gärna in på länkarna ovan och hitta fler bilder och information om Hammarterrassen!

/Linda