Företagsbesök 1: Sinnenas gård

Då var vi igång, 100 företagsbesök tillsammans med politiker innan midsommar….

Besök 1: Jag och Caroline Dieker från kommunstyrelsen åkte till Södra Kärra söder om Askersund för ett besök hos Ewa-Lis Hörne Messelth och Kent Messelth. Paret köpte gården för 6 år sedan och driver företaget Sinnenas gård. Jag har sett skylten längs med riksväg 50 många gånger när jag passerat men aldrig varit där tidigare! Nu har de precis stängt sin upplevelseträdgård för säsongen men jag kan varmt rekommendera ett besök till våren/sommaren!

 

Sinnenas gård besök

 

Trädgården är en visnings och rehabiliteringsträdgård för alla sinnen. Sinnenas går har idag ca 450 olika medicinal-, krydd- och kulturväxter, som fanns förr i tiden, så kallade mormors växter. Dessa växter har de fått fram genom ett samarbete med en Nordisk genbank och har alla ett kulturhistoriskt värde. Hela trädgården bygger dessutom helt på ekologisk grund. Sommartid kommer många besökare och tursiter från bland annat olika bussresor. Här kan du även köpa olika växter samt grönsaker från egna fröer som inte är förädlade!

 

Sinnenas gårdgäststugan bakom vitt

 

Ewa-Lis arbetar även med Grön Rehabilitering som är ett samarbete med Sydnärkes samordningsförbund och Finsam där personer som är långtidssjukskrivna har möjlighet att få stöd och hjälp. Hon är även utbildad samtalsterapeut och arbetar med sorgbearbetning.

På gården finns även en musikstudio med ett stort mixerbord. Kent har bland annat en gitarr där han kan spela ”olika instrument” likt en synt. Här kan du få hjälp att spela in reklamjinglar eller inspelning av låtar vid ex möhippa/svensexa.

 

Vill ni veta mer om företaget kan ni besöka deras hemsida http://sinnenasgard.se/ eller deras blogg http://sinnenasgard.blogspot.se/.

//Sofia