Framtidsdag åk 8 & 9

31

maj

Idag har det varit Framtidsdag på Sjöängsskolan för åk 8 och 9 där alla elever har fått möjligheten att träffa flera olika företag i kommunen och ställa sina egna frågor. Jag var med på två lektioner tillsammans med Peter Bernström som driver Strandparkens kiosk & Café, Peters Glass & Kiosk samt Berga Måleri och där vi pratade om hur det är att driva eget företag.

Jätteroligt att träffa alla elever samt få vara med i skolan och höra deras tankar. 

Bifogad bild är en sammanställning av de ord som eleverna förknippar med ”Egen företagare”.  Känner ni igen er?

I höst fortsätter vi med flera lektioner där du som företagare gärna får vara med! Maila sofia.fredriksson@askersund.se eller ring 0583-81030 om du är intresserad att vara med och berätta om din verksamhet och dela med dig av dina erfarenheter på en lektion eller vid ett studiebesök. Besöken med er företagare är mycket uppskattade av eleverna och det är roligt när näringslivet och skolan hittar gemensamma vägar!

Kul att så många företag var med och deltog idag;  ICA, Smådjurskliniken, ÅV Bygg, Munksjö Aspa Bruk, Hotell Norra Vättern, Swedbank, Vård & Omsorgs college, , Stjernsunds Gård, Strandparkens kiosk & café och Askersunds kommun vård & omsorg.

/Sofia