Fritidsbanken öppnar i nya lokaler tisdag 12 februari!

11

feb

Lagom till Sportlovet öppnar Fritidsbanken i Askersund i nya lokaler i det före detta köket på Norra Bergens äldreboende. Två dagar i veckan kommer alla som vill kunna låna skridskor, längdskidor och annan idrotts- och fritidsutrustning helt gratis. 

Den här artikeln är även publicerad i Bo i Askersund som kommer ut på fredag den 15 februari.

Fritidsbanken har funnits i Askersund sedan 2016 och efter att ha flyttat runt lite öppnar verksamheten igen i rymliga lokaler i det före detta köket på Norra Bergens äldreboende (adress Loggatan 2).

– Det är jättefina lokaler, gott om utrymme för både en ”butiksdel” och förvaring, dessutom har vi en verkstadsdel, där vi exempelvis kan snygga till utrustningen och slipa skridskor, säger Malin Bernström, som är en av dem som arbetar med Fritidsbanken.

Det är kommunens LSS-verksamhet som ska driva Fritidsbanken och den kommer bemannas av personer som har stöd enligt LSS.

– Det ska bli jätteroligt att jobba här, säger Linda Svallin, som är en av dem som kommer att låna ut utrustning.

Fritidsbanken bygger helt och hållet på skänkta saker.

– Vi tar emot utrustning under våra öppettider och dessutom kan man lämna saker på Återbruket Bumerangen mellan klockan 8 och 16 i en gul låda utanför fastigheten, säger Malin Bernström.

I lokalerna finns mycket utrustning på lager, men vissa saker finns det mindre av.

– Cyklar av alla slag har vi inte så mycket, så det vore kul att kunna låna ut, säger Malin.

För det är just lån det handlar om, allt är kostnadsfritt. Upp till två veckor kan man låna utrustningen och öppettiderna är tisdagar klockan 15-18 och torsdagar 13-16.

Ann-Kristin Olsson, enhetschef för fritid och rekreation på Askersunds kommun, är den som ansvarar för Fritidsbanken och hon hoppas att fler nu ska hitta dit efter flytten.

– Tidigare har Fritidsbanken legat lite avsides, men nu är ju läget betydligt mera centralt. Dessutom är det ju öppet lite senare en av dagarna, så vi hoppas att fler hittar hit, säger Ann-Kristin.

Så här inför Sportlovet hoppas de att många kommer och lånar vintersportutrustning.

– Vi har det mesta, med undantag för slalomskidor och pjäxor. Då hänvisar till Fritidsbanken i Kumla, säger Malin Bernström.

Text och foto: Lars-Ivar Jansson

Vill du kontakta Fritidsbanken? Telefonnumret är 073-047 79 35.

Du kan även följa Fritidsbanken på Facebook!