Frukostmöte – Så kan du jobba med din facebook

04

dec

För ett par månader sen när jag läste en artikel i NA om företaget Delumo AB och hur dom kan hjälpa dig som företagare med dina sociala medier väcktes en idé om att detta måste vi ha som ett tema på ett frukostmöte. Jag kontaktade Philip som äger företaget och bestämde att han skulle komma som gäst. Nu ett par månader senare var det dags!  Denna morgons tema blev marknadsföring och vi fick även förmånen att gästas av Erik & Maria Gunnarsson, Bild & Kultur AB. Erik och Philip delade glatt med sig av olika marknadsföringstips alltifrån vad du bör tänka på generellt men också att så här kan du jobba praktiskt.

Delumo

Vet du om att 4,2 miljoner svenskar tittar på facebook VARJE dag! Visst är vore det toppen om du som företagar kunde nå ut till just din målgrupp av alla dessa och att det dessutom är mätbart vilka du når!

Nedan delar Philip med sig av fyra tips:

1.Kontinuerlig uppdatering – viktigt att göra uppdateringar och skapa inlägg löpande. Glöm inte att göra en plan och  utvärdera sedan hur ofta du ska uppdatera och synas.

2. Kundsupport – svara snabbt och konkret på både positiva och negativa inlägg.

3. Annonsera – för en relativ liten peng kan du annonsera riktat direkt till din målgrupp och det är dessutom mätbart.

4. Allt är mätbart– du kan få statistik på allt dvs vilka inlägg som ger mest spridning, vilken typ av inlägg som får flest likes och givetvis vilka som skapar mest negativa reaktioner. Utifrån statistiken har du sedan möjlighet att agera.

Vet du föresten om att det finns regler för hur du får arrangera tävlingar på facebook för att det inte ska klassas som lotteri? Alla dessa frågor kan du få hjälp med!

 

Hur jobbar du med din hemsida samt webbshop och kopplar samman detta med facebook?

IMG_5849IMG_5847

 

Erik Gunnarsson/Bild & Kultur AB berättade om sitt uppdrag med boken ”Det kungliga året 2015” och gav praktiska tips om hur de arbetat med marknadsföring av boken. Alltifrån hur de byggt upp en hemsida, webbshop samt facebooksida och hur han och Maria planerat och nyttjat flödet mellan dessa medier.

Kungliga-åretFör att få hjälp med en strategi för dina sociala medier eller hjälp att sköta dem helt är ni välkomna att kontakta Philip Lindqvist, Delumo AB på tel 076-392 41 69 eller mail philip.lindqvist@delumo.se. Philip vill ge dig som företagare en tidig julklapp – ring honom och få svar på EN specifik fråga kostnadsfritt!

Bild och Kultur kan hjälpa dig med uppbyggnad av hemsida, webbshop, företagspresentationer, logotyper, trycksaker m.m. Ja, egentligen det mesta som har med reklam och marknadsföring att göra. De är även ett bokförlag och har producerat en rad olika böcker som tillsammans väger 11,4 kg om du staplar dem på hög! Ni når Erik Gunnarsson på tel 0583-131 00 eller info@bild-kultur.se.

Trevlig fredag till er alla!

//Sofia

PS. Vi ses på nästa frukostmöte fredag 15 januari, då ska vi få en presentation av Bisnode – ”Hur går det för Askersundsföretagen”.