Grön sommarfestival – nykter skolavslutning

07

jun

För fjärde året i följd arrangerar Askersunds kommun tillsammans med en rad olika aktörer ”Grön sommarlovsfestival” i samband med skolavslutningen för årskurs 6 till 9 den 11 juni. Syftet är att minska alkoholkonsumtionen bland ungdomar. Årets artist på festivalen är Lisa Ajax, bland annat känd från Melodifestivalen och Idol!

Grön sommarlovsfestival pågår klockan 16 till midnatt den 11 juni. Festivalen arrangeras av ungdomsgården Hörnan och kommunens ANDT-samordnare i samarbete med företagare, föreningar, föräldrar, kyrkor, polisen och ungdomarna själva. Ungdomarna har bland annat fixat sponsorer som bjuder på hamburgare och läsk.

– Grön sommarlovsfestival börjar bli en tradition nu. Förra året lockade festivalen 210 ungdomar. Alla som blåste grönt två gånger under kvällen var med i ett lotteri, med många fina vinster. Tanken är att de som väljer bort alko­hol ska premieras, samtidigt ska aktiviteterna och lotteriet underlätta för ungdomarna att välja bort alkoholen på skolavslutningen, säger Catrin H. Karlsson, ANDT-samordnare på Askersunds kommun.

Bland aktiviteterna som ungdomarna kan välja på under festivalen finns hinderbana, bumperballz och waterzorb. Utöver artisten Lisa Ajax kommer även en DJ finnas på plats under festivalen, båda i Stora salongen på Sjöängen, där scengolvet kommer att förvandlas till dansgolv.

Bild Lisa Ajax: Beata Cervin

/Lars-Ivar