Grön Sommarlovsfestival i Askersund blir IQ-projekt nummer 1212

10

jan

Under tisdagen delade IQ ut ett diplom till de ansvariga bakom Grön Sommarfestival i Askersund för att uppmärksamma att satsningen blivit IQ-projekt nummer 1212. Grön Sommarfestival i Askersund är en alkoholfri festival som arrangerades i samband med skolavslutningen i syfte att minska alkoholkonsumtionen bland ungdomar.

Festivalen vände sig till samtliga elever i Askersunds kommun i årskurs 6-9. Under kvällen kunde de närvarande ungdomarna bland annat prova på bumperballz, kareoke och en rally-simulator, kvällen avslutades med skumdisko där elever var DJ:s. För att säkerställa att ungdomarna var nyktra fick besökarna blåsa i en alkometer. De elever som även blåste grönt en andra gång kl 23.00 deltog i en utlottning av olika priser. Grön Sommarfestival arrangerades av kommunens ANDT-samordnare och Ung i Centrum i samarbete med olika lokala föreningar och företag.

– Att vår satsning på en alkoholfri festival i samband med skolavslutningen nu blir IQ-projekt är jätteroligt och ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt med dessa frågor. Festivalen var väldigt uppskattad av de 130 närvarande ungdomarna och för oss inom kommunen är det självklart att genomföra festivalen även i år, säger Catrin Högberg, ANDT-samordnare i Askersunds kommun.

Ett IQ-projekt är ett bra exempel på en aktivitet som förebygger eller begränsar alkoholens skadeverkningar. Syftet med IQ-projekten är också att sprida dem vidare som goda exempel så att fler kan göra mer. Grön Sommarfestival i Askersund blir IQ-projekt nummer 1212.

– Grön Sommarfestival i Askersund är ett bra exempel på hur man kan arbeta förebyggande mot alkohol bland ungdomar i samband med skolavslutningen. För oss på IQ var det självklart att detta skulle bli ett IQ-projekt, säger Sara Dinwiddie, projektledare för IQ:s nätverk.

Läs mer om IQ-projekt 1212 här!

ATT00001

Vad är IQ?
IQ är en organisation som verkar för en smartare syn på alkohol. IQs verksamhet består av informationsinsatser, rapporter och undersökningar inom aktuella alkoholfrågor samt ett rikstäckande nätverk av aktörer inom alkoholområdet. IQ är ett fristående dotterbolag till Systembolaget. Läs mer på IQ.se.

Sofia & Linda