Hänt i veckan!

04

mar

Den här veckan har det varit full rulle med företagbesök och mycket annat!

Imorse var Trafikverket och Peab med som gäster på företagsfrukosten och pratade om bygget av väg 50! Ett femtiotal företagare var på plats för att lyssna och ställa frågor om kommande bygget! Nästa vecka kommer vi se det första som händer, avverkningen av skog påbörjas där väg ska gå fram och breddas! Alla frukostgäster samt Mattias Broberg (projektledare Trafikverket) och Tobias Asplund (Projektchef Peab) var alla överens om att visst kommer det bli rörigt under en tid – MEN VAD BRA DET KOMMER BLI NÄR DET BLIR KLART!!!

I genomsnitt färdas ca 9000 fordon på vägen varje dygn och idag är snitthastigheten straxt över 70 km/h. När vägen är klar kommer den både vara säkrare och ha högre snitthastighet!

Du kommer kunna följa projektet och få löpande information om trafikläget via www.trafikverket.se/rude-askersund-asbro.

Frukostmöte 160304

I går kväll hade LRFs kommungrupp årsmöte och gästades av Annika Bergman som sitter med i LRF:s Riksförbundsstyrelse. Hon höll ett mycket intressant och inspirerande föredrag om LRF:s arbete och de fem budskapen som LRF vill arbeta med:

1. Det goda ägandet

2. Det gröna näringslivet

3. Naturkapital-resurser på hemmaplan

4.Fossilfri framtid

5.Välj svenskt

LRF i Askersunds kommun har idag 455st medlemmar och jätteroligt att det igår valdes in två yngre medlemmar i kommungruppsstyrelsen; Linda Einarsson och Daniel Ohron!

LRF

 

I onsdags var jag och Monica Andersson, kommunikatör Zinkgruvan Mining och träffade lärare i Askersunds kommun för att prata om samarbete mellan skola och arbetsliv. Under hösten har vi arbetat med SYO på Sjöängen, Ann-Christin Brandt med ett par olika projekt. Bland annat arbetsmarknadskunskap i skolan där Handelskammaren kommer ut och har en lektion med elever på högstadiet för att guida till olika yrkesval och ger tips för inför kontakt med arbetsmarkanaden. Zinkgruvan mining har även bjudit in ett par skolklasser, stora och små för ett studiebesök hos dem för att visa på olika jobb. Om du som företagare vill och har möjlighet att delta på någon lektion, ta emot en klass eller ett par elever för ett studiebesök får ni jättegärna kontakta mig! Jätteviktigt för eleverna att få möjlighet till en kontakt med framtida arbetsmarkand och framförallt är det mycket uppskattat att få se era verksamheter!

 

Skolaarbetsliv

 

Och glöm inte bort, idag är sista dagen att nominera till Årets företagare 2016! Ni kan nominera här!

 

Nästa vecka kommer vi att passera hälften med våra 100 företagsbesök innan midsommar! Vill du att vi besöker ditt företag – ring mig på 0583-81030!

 

Önskar dig en trevlig helg!

 

//Sofia