Har du besökt Biggans loppis?

12

jul

Jag och Linda fick en inbjudan att besöka Biggan och hennes loppis i Skyllberg/Kårberg nyligen. Ett trevlig besök och där vi fick chans att lära oss mera om loppisar och där Biggan även glatt delade med sig av tips för en bra loppis!

Biggan (eller Birgitta Lidberg som hon egentligen heter) möter upp oss båda med ett glatt leende och hälsar oss varmt välkomna. Hit är du varmt välkommen i stort sett jämt, är det inte öppet så är det bara att ringa så öppnar Biggan upp just för dig! Under juli månad är det alltid öppet mellan kl 10-16 alla dagar i veckan men vill du komma en annan tid, ring så går det säkert att lösa. Vi bjuds in i det mysiga röda huset med en enormt vacker inglasad varenda. Inne i huset är det lågt i tak, nytapetserat och vitmålat. Alla saker är välsorterade och Biggan eftersträvar att det ska finnas en ”hörna” för alla utifrån olika intressen och åldrar. Barnen har sin hörna, den tidningsintresserade har sin hörna, den porslinsintresserade har sin hörna, den dataintresserade har sin hörna osv… Listan kan göras lång, massor med olika spännande saker finns det i det lilla tvåplanshuset!

Biggans Loppis 1

Biggan har drivit sin loppis i 9 år som hobbyverksamhet men denna sommar kan eventuellt bli den sista då hon och maken har köpt lägenhet i Askersund och planerar att flytta. Är du intresserad att köpa loppisen så är loppisen inklusive bostad med sju rum och kök till salu, kontakta Biggan för mer information!

Biggans Loppis 2

Hur lyckas du då med en loppis? Biggan är med på loppisportalen, retrotidningen, har egen webbsida och givetvis mycket aktiv på facebook, både sin egen och i olika loppisgrupper. Marknadsföring är A och O och där säger Biggan själv att all digital markandsföring är det allra viktigaste för henne! Hon finns både på facebook och har en hemsida! Kan du inte själv – ta hjälp av någon för att komma igång!

Biggans Loppis 3

Hon har även hjälpt och inspirerat sin väninna Yvonne Lindberg att också starta igång med en loppis. Yvonne har haft sin loppis i fyra år och kommer också ha öppet alla dagar i veckan mellan kl 10-16 under juli månad.

Lindbergs Loppis 1

Många idéer finns hos dem båda och samarbeten av olika slag är alltid bra! Tankar har bland annat funnits på att sätta samman en loppiskarta över alla loppisar i kommunen för att på så sätt underlätta för besökare att åka runt. Planen har inte blivit mer än en tanke än men vem vet, till nästa sommar kanske…

Lindbergs Loppis 2

Båda är helt överens om att snyggt, rent, överskådligt och bra bemötande är det viktigaste för att lyckas med sin loppis! Och det bästa med att driva Loppis är såklart alla möten med alla människor!

Gör en utflykt du med i sommar, kanske är det ni som ses nästa gång!

//Sofia

 

Visste du att… Alla saker som inte blir sålda lämnar Biggan vidare till olika asylboenden i kommunen allt för att saker ska komma till användning på nytt igen.