Harge Campings nya ägare

19

jan

Grått, lite kallt och november månad… Då började förberedelserna för campingsäsongen 2016 vid Harges Camping som ligger vid Hargebaden (Nerikes Riviera)… Många har säkert besökt denna underbara sandstrand en varm sommardag, men har du missat det är det väl värt ett besök under 2016! Peter Gylling och Charlie Söderblom är nya ägare till campingen sedan två månader tillbaka och de arbetar just nu intensivt med förberedelserna inför öppningen av deras onlinebokning för 2016 års campingsäsong!

Måndag 1 februari öppnar bokningen och då gäller det att boka sin campingplats eller stuga! Platserna under de traditionella semesterveckorna brukar bokas upp snabbt! Campingen kommer att öppna från valborgsmässohelgen och är öppen till 25 september!

Peter-&-Charlie

 

Hur blev då Peter och Charlie campingägare? Allt började egentligen med en morgonpromenad… Peter och gamla ägaren Mats Carlsson brukar gå morgonpromenader och då kom det på tal att campingen var till salu. Peter nämnde det sedan för sin svåger Charlie som blev eld och lågor då han hade campat mycket vid Harge som barn. Både Peter och Charlie driver sedan tidigare var sitt fastighetsbolag och de började gemensamt fundera över att ta över campingen. Båda trivs bra ihop och ingen ville köpa den själv så de bestämde sig att köra tillsammans, båda ville prova på något nytt och tycker att det är en rolig bransch. Skötsel av fastigheter och hyresgäster är de vana med sedan tidigare så detta går lite hand i hand med deras befintliga verksamheter. De har även gjort många studiebesök på olika campingar för att lära av de bästa och de är medlemmar i SCR camping.se

Idag finns det 200 campingplatser varav 70st säsongscampare. Det finns även 11st stugor samt en villavagn.

StugorStranden-2

 

Första året kommer de att driva verksamheten vidare på liknande sätt som tidigare ägare Mats och Hans Carlsson har gjort för att lära sig verksamheten. De kommer lyssna in vad befintliga campare önskar för att till nästa år kunna börja utveckla verksamheten mera. Det finns flera olika områden som är möjligt att utveckla bland annat är det förberedd för att dubbla antalet campingplatser men då behöver servicebyggnader m.m. byggas ut innan. Många förfrågningar kommer bland annat från husbilsägare ang. Quickstop möjligheter. Det finns även potential att energieffektivisera vilket de båda har god erfarenhet ifrån sina befintliga fastighetsbestånd. Ett mål med verksamheten är även att förlänga säsongen för att göra campingen tillgänglig för skolklasser, träningsläger m.m.

 

Harge-strandbrygga-harge

 

Badet och kiosken kommer att drivas vidare på samma sätt som tidigare och kommer vara öppen hela sommarlovet. Vid bra väder kommer tiderna att utökas, se hemsida för mer specifika öppettider.

Just nu pågår även personalplanering inför sommaren, halva personalstyrkan är klar vilket gör att Harge Fritid AB söker personal för sommarjobb. Idag finns det fem st vakanta platser, om du är intresserad att jobba – maila ditt cv till info@hargefritid.se.

Peter och Charlie ser fram emot att få jobba med och utveckla denna tre stjärniga familjecamping allteftersom, många idéer finns…

Tack Mats och Hans Carlsson för ert arbete med campingen under tio år och stort lycka till Peter och Charlie!!!

//Sofia