Hasopor investerar nytt

20

jan

I veckan var det invigning av Hasopor i Hammar AB:s senaste investering. VD Roger Borén välkomnade 60 talet gäster och berättade om företagets resa och satsningar! Företaget har nu investerat i en ny kvarn som dagen till ära både invigdes och genom dop-cermoni döptes till Enzo.

enzo

Kvarnen väger 30 ton, kostar 10 miljoner och har en kapacitet att kunna mala 3800kg glas/timme! Denna nya investering innebär att företaget kommer att kunna producera 300.000 kubik skumglas när allt är i full drift. Hasopor uppvisar en fantastisk utveckling och har nära fyrdubblat sin omsättning sedan starten 2008. Idag omsätter företaget 81 miljoner och har för närvarande 20 personer som arbetar i verksamheten.

gäster-1 gäster-2 gäster-3

Företaget bedriver processindustri i de före detta glasbrukslokalerna i Hammar, och tillverkar produkten skumglas, ett lättfyllnadsmaterial som främst används som grundförstärkning i bygg, väg och anläggningsprojekt runt om i landet. Bland uppmärksammade projekt finns Friends Arena, Mall of Scandinavia, Karolinska Sjukhuset m.fl. utförda av entreprenörer som Skanska, PEAB, NCC, och Svevia.

Skumglas kan liknas vid luftfyllda, knytnäves stora stenar vars vikt bara är en tiondel av jämförbar bergkross, och tillverkas av återvunnet förpackningsglas från Svensk Glasåtervinning AB i Hammar. Utökningen av produktionen medför att samarbetet mellan Hasopor och Svensk Glasåtervinning stärks ytterligare vilket är extra roligt!

skumglas

 

Roligt att det satsas!

Trevlig helg!

/Sofia