Höststart för företagarevenemangen

21

sep

Tisdagen den 26 september är det dags för företagarfrukost på Sjöängen, där bland annat Svenskt Näringslivs regionchef Karl Hulterström presenterar den rykande färska rankingen av företagarklimatet i landets kommuner. Två dagar senare, den 28 september hålls dessutom en företagarlunch, där temat är Arbetsmarknadskunskap.

 

Företagsfrukost

26 september kl 7.00-7.45 dropin-frukost, 7.45-9.00 morgonens program, Sjöängen Askersund

I anslutning till presentationen av Svenskt Näringslivs ranking blir det även en paneldiskussion där kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson(S), oppositionsrådet Caroline Dieker (M) och kommunchefen Madeleine Andersson deltar. Det blir spännande att se Askersunds resultat i år. Undersökningen blir offentlig först på morgonen den 26 september, så det blir verkligen rykande färska siffror som presenteras på mötet!

Under frukosten medverkar även Philip Lindqvist från Delumo AB, som ger en kort introduktionsutbildning i hur du som företagare kan använda Linked In som verktyg för rekrytering och i ditt varumärkesbygge.

Dessutom finns det självklart även tid att nätverka, höra vad som är på gång i kommunen, hos Företagarna, LRF och Askersund i Centrum. Ambitionen är att du ska hitta en ny kontakt eller lära dig något nytt som du har nytta av i ditt företagande eller privatliv!

Maila din anmälan till sofia.fredriksson@askersund.se

 

Företagslunch

28 september kl 11.30-13.30, Hotell Norra Vättern

Hur stärker vi samarbetet mellan skola och näringsliv för framtida rekrytering?

Den 28 september får du som företagare en chans att stifta bekantskap med konceptet Arbetsmarknadskunskap, där målet är att minska glappet mellan skola och arbetsliv och höja

motivationen hos ungdomar mellan 13 och 19 år. Genom inspirationsföreläsningar för över 21.000

elever de senaste tre åren, har projektet arbetat med att skapa förutsättningar för mer medvetna val och vägar som på sikt leder till jobb.

Under lunchen får vi ta del av en ”mini-lektion” och se vad det innebär att vara en samarbetspartner som kan påverka framtidens kompetensförsörjning. Det blir även information om vad Askersunds ungdomar själva tänker om sin egen framtid inom utbildning och jobb!

Här hittar du mer information och anmälan!

Varmt välkommen, vi ses!

//Sofia