IFK Askersund mot Örebro SK på lördag!

29

jun

Hela Sverige (i alla fall nästan) går och ser fram emot på VM-åttondelsfinalen mot Schweiz i St. Petersburg på tisdag, men i väntan på den kan alla som befinner sig i Askersundstrakten stilla fotbollstörsten med en helt annan åttondelsfinal av dignitet. På lördag den 30 juni får nämligen IFK Askersunds fotbollsherrar finaste tänkbara besök när självaste Örebro SK gästar för att spel åttondel i Eksjöhuscup, turneringen där lag från Örebro län från alla divisioner ställs mot varandra.

Matchen spelas på Solberga IP med start klockan 15.00 och även om allsvenska seriefemman Örebro förstås är storfavorit mot IFK, för tillfället placerade som nia i länets division 4-serie, har hemmalaget goda chanser att skaffa sig ett övertag. I Eksjöhuscup får nämligen lag från lägre divisioner en bonusstraff för varje steg i seriesystemet som skiljer mellan lagen och eftersom det är fem steg mellan Allsvenskan och fyran får IFK alltså slå fem straffar, varav högst tre får räknas som mål. Straffarna ska slås antingen innan första eller andra halvlek.

Det lär bli en härlig eftermiddag med storpublik på Solberga. ”Askersund 375 år” är en av matchsponsorerna och vi önskar förstås IFK stort lycka till i matchen!

Lars-Ivar Jansson, kommunikatör

Bild: Sossi Fahlström