Inför Askersunds 375-års jubileum

Nu är det snart dags för Askersunds 375-årsjubileumskalas, närmare bestämt nu på onsdag 13 juni. Då firas det med stort tårtkalas i Torgparken, tal av landshövding Maria Larsson och musikunderhållning och mycket mer.

 Att firandet är just den 13 juni beror på att det var den 13 juni 1643 som Askersund fick stadsprivilegierna av Drottning Kristinas förmyndarregering.

– Vi firar och uppmärksammar 375-årsjubiléet på olika sätt under hela året, men på själva födelsedagen den 13 juni blir det extra festligt. Vi hoppas att många askersundare och besökare kommer till Torgparken för att njuta av underhållning och tårta, säger Per Eriksson, kommunstyrelsens ordförande.

Per är förstås med på scen under festligheterna, precis som en rad artister. Systrarna K underhåller för barnen, tv-programmet Minns du sången får nytt liv och duon Tommy Ekman och Micke ”Syd” Andersson bjuder på musik inom olika genrer. Det blir även ett besök av Peter Flack och Hasse Andersson med flera, folkdans med Norra Vätterbygdens folkdansgille och medverkan av flera lokala talanger och föreningar. Här är hela dagens program!

Under kvällen delas dessutom 2018 års pris till Årets företagare i Askersunds kommun ut!

Välkommen till en eftermiddag och kväll som går i festens och musikens tecken!

//Sofia