ITS Logistikpartner expanderar och tipsar om investeringsstöd

24

feb

Ulf Dahl startade ITS 1984 i sin källare i Åsbro och sedan dess har företaget bara växt och expanderat hela tiden. Idag ägs företaget till 90% av Ulf med familj och resterande 10% av några nyckelpersoner på företaget. Från början erbjöd Ulf tjänster som att hjälpa importföretag med tulldeklarationer. Idag säljer företaget tjänster såsom tullagring, tulldeklarationer, logistik och frakt av varor. Företaget har just nu 40.000kvm lager i Åsbro och Hallsberg som de hyr och äger.

Fastighet Hallsberg
Fastighet Hallsberg

 

Fastighet Åsbro
Fastighet Åsbro

ITS har byggt ut allteftersom och första bygget skedde 1992 och därefter har företaget byggt ut i etapper 1996, 1997 och 2003. Nu har de växt ur befintliga lokaler och planerar därför att bygga ut verksamheten i Åsbro med 5000kvm pga får mycket förfrågningar från nya kunder. Totalt har företaget lokaler som de äger eller hyr på 40.000kvm.

Ritning ny byggnad Åsbro
Ritning ny byggnad Åsbro
Mark där fastighet planeras att byggas.
Mark där fastighet planeras att byggas.

Att Ulf väljer att satsa just i Åsbro beror främst på att det ligger bra strategiskt till med närheten till bra ny väg, närheten till Hallsberg/järnvägen samt att det går att erbjuda billigare förvaringsmöjligheter än i storstäderna. Idag är Ahlsell och Atlas Copco stora kunder till företaget men de har även ett 25-30tal mindre kunder. ITS har just nu 40 anställda och omsätter ca 60 miljoner. Nya bygget kommer troligtvis att leda till ca ett tiotal nya arbetstillfällen över tiden enligt VD Ulf Dahl.

Ägare & VD Ulf Dahl tipsar om investeringsstöd och framgångsfaktorer:

 1. Ni har sökt och fått investeringsstöd beviljade flera gånger, till vilka investeringar har ni sökt investeringsstöd?
  • Vi har enbart sökt stöd till byggen. En gång har vi även fått en ”Konsultcheck”.
 2. Hur mycket pengar fick ni beviljade?
  • 1992 fick vi 300000:- 2002 fick vi 600000:- och nu 2015 har vi fått beviljat 800000:- Konsultchecken var 1992 och på 100000:-
 3. Hur har dessa stöd hjälpt er vid de olika investeringstillfällena?
  • De har varit mycket bra som kontantinsats på lånen.
 4. Vilket är ert bästa tips till andra företagare som ska skicka in en ansökan?
  • Fyll i alla blanketter som behövs, och gör det så utförligt som möjligt, så underlättar det nar Länsstyrelsen/Region Örebro län skall ta beslut.
 5. Vilka är era framgångsfaktorer med verksamheten?
  • Vi har bred kunskap, kan erbjuda tullkompetens i huset och kan erbjuda tullagring.
 6. Vad har varit roligast med företaget?
  • Hela resan har varit rolig, att få bygga upp allt från början till att företaget omsätter 60 miljoner och har 40st anställda.

 

Vilken häftig resa Ulf med personal har gjort – det blir roligt att få följa ITS utveckling och se när nya bygget står klart!

 

Är du också nyfiken på om du kan söka investeringsstöd? Välkommen på företagslunch till O´learys tisdag 1 mars kl 12.00-13.00 och passa på att luncha och/eller ställa dina frågor till handläggare på Region Örebro län och Länsstyrelsen som arbetar med investeringsstöd. Det är drop in, ingen föranmälan eller styrt program – du väljer själv vilka frågor du ställer utifrån din verksamhet! Så passa på att få lite tips, nätverka med andra och framförallt ha en trevlig lunch! Välkommen!

//Sofia