Kalles Trädgård i Askersund – Historia & Framtid

13

maj

Årets företagare 2016

Stort GRATTIS återigen Kalle Eriksson, Årets företagare i Askersunds kommun 2016 som dessutom firar 20års jubileum i år!

Passa på att besöka Kalle och Kalles Trädgård imorgon lördag 14 maj kl 9.00-16.00 då Kalle med personal bjuder in till trädgårdslördag med många roliga aktiviteter!

 

Amplar-butik Blommor-butik inredning-butik-Kalles

Historia och framtid i företaget

24 april 1996 i samband med Askersunds vårmarknad startade Kalle Eriksson sin handelsträdgård.

På vägen har många kliv tagits och butik samt sortiment har utvecklats och breddats allteftersom. Idag har Kalle fyra stycken växthus på totalt 850kvm och nu planeras det för fyllt för bygge av ännu ett växthus på 500kvm.

Planen var från början att starta företaget i Örebro eller Kumla då Kalle på den tiden jobbade och bodde i Örebro. Trädgårdsbranschen är något som alltid har legat honom varmt om hjärtat ända sedan barnsben. Han utbildade sig på Kvinnersta och sedan jobbade han på ett par olika handelsträdgårdar men även hos Örebro bostäder. Ett litet gästspel utanför trädgårdsbranschen blev det dock en kort period då Kalle jobbade på Volvo men han längtade tillbaka till arbetet med växter. Och efter flera års arbete i Örebro startade han igång sin alldeles egna handelsträdgård i Askersund.

 

Magnolia-blomma uteträdgård

Styrkorna han ser med att driva sitt företag i Askersund är att både Askersundare och sommargäster är trogna den lokala markanden. Eftersom att Askersund är en sommarstad så kommer även många besökare efter att ”Askersundarna” själva har handlat sina sommarblommor. Det finns ett stort trädgårdsintresse bland många invånare och därför är det även roligt att kunna erbjuda ett brett sortiment av växter!

När tid ges arrangerar även Kalle olika kurser inom bland annat, blomsterbindning, ympning och plantering vilka brukar vara mycket populära och uppskattade.

Kalles främsta drivkrafter är kombinationen mellan att få odla och att träffa alla sina kunder.  Ett av hans bästa minnen från alla dessa 20 år är en av de första Äppelfesterna då han bjudit in en känd pomolog och då var det fullt och lite därtill med besökare i butiken! Ett mycket uppskattat arrangemang som många fortfarande pratar om flera år senare!

 

Det bästa med att jobba på Kalles trädgård enligt personalen:

Maria Wikvist
Maria Wikvist

Maria har jobbat hos Kalles Trädgård i 20 år och fixar med det mesta! Det Maria uppskattar mest med jobbet är att det är varierande och omväxlande arbetsuppgifter. Roligt att få jobba lokalt och nära där hon bor.

Eva Sääv
Eva Sääv

Jobbar mycket med företagets facebook samt med blommor. Det bästa med jobbet är att få träffa mycket människor samt att det är otroligt inspirerande att få odla växter och blommor.

Helena Svensson
Helena Svensson

Helena är inne på sitt 8:e år som anställd i kalles trädgård. Största fördelen med jobbet är att få jobba både ute och inne. Alltid roligt när kunder kommer då de alltid besöker dem för att göra något kreativt och fint.

Helene Björlin
Helene Björlin

Att arbeta på Kalles trädgård är ett mycket fritt jobb där du har förmånen att få jobba mycket ute. Helene älskar att se när allt växer och Hortensian är en av hennes favorit blommor.

 

Nu ser vi fram emot att få följa Kalles fortsatta utveckling med nytt växthus och inom kort kommer du även att kunna ta en kopp kaffe och strosa runt i trädgården!

VI säger återigen STORT GRATTIS till Kalle och önskar honom lycka till i framtiden!

//Sofia & Linda