Kaufeldt Mekaniska tipsar om investeringsbidrag

04

feb

Region Örebro Län kan hjälpa dig som företagare med investeringsbidrag upp till 800.000kr. Här delar Kaufeldts Mekaniska AB med sig av tips hur de använde sig av investeringsstödet vid bygge av sin fastighet.

 

Kaufeldt Mekaniska AB ägs & drivs av Ann-Charlotte Kaufeldt Augustinsson och Anders Augustinsson VD. Företaget har idag 16 stycken anställda och etablerades 1992. Kaufeldt är ett stabilt verkstadsföretag med speciell inriktning mot underhåll & reparation samt mekanisk & elektriskt montage och installation i huvudsak inom glas, gruv & plastindustrin, men verkar också i mer finmekaniska miljöer. Företaget tillverkar även elevatorer, bandtransportörer, matare, fickor samt annan kundanpassad utrustning. På företagets elavdelning finns 2 st elektriker, de installerar & reparerar samt bygger skåp, lådor mm.

Ett par frågor till ägare Ann-Charlotte Kaufeldt:

  1. Till vilken investering har ni sökt investeringsstöd?

– Vi sökte investeringsstöd för att kunna bygga den fastighet vi finns i idag.

  1. Hur mycket pengar fick ni beviljade?

– Maxbeloppet på 800 000 kr.

  1. Ni delade upp investeringen i olika delar för smidigare utbetalning, hur tänkte ni och vilken nytta hade ni av det?

– Vi valde att dela upp utbetalningen från Länsstyrelsen på 4 ggr, det fungerade utmärkt, på så vis behövde vi inte ligga ute med 800 00 kronor till slutet av bygget

4. Vilket är ert bästa tips till andra företagare som ska skicka in en ansökan?

– Ta in den hjälp som finns att få via kommunen, vi hade också hjälp av min far Kent som hjälpte oss med att ta fram alla de underlag som krävdes och att fylla i ansökan på det vis som Länsstyrelsen krävde. (Idag är finns dessa stöd via Region Örebro Län). Vår ansökan skickade vi in strax före jul 2012 så att den skulle finnas inne i januari 2013 då ” nya” pengar skulle ha inkomma.

Ta chansen imorgon fredag 5 februari kl. 7,30-9,00 på Hotell Norra Vättern i Askersund och träffa handläggare som arbetar med investeringsstöd på Region Örebro Län och Länsstyrelsen! Det finns många olika stöd för dig som företagare att söka!

Vi ses där!
//Sofia