Klass 5B på Närlundaskolan laddar för Vi i femman!

17

jan

På tisdag den 22 januari är det läge att ratta in Sveriges Radio Örebro på radion, eller lyssna via webben. Då avgörs nämligen den tredje kvartsfinalen i Örebro läns Vi i femman-tävling och ett av de deltagande lagen är klass 5B på Närlundaskolan i Askersund.

Att femteklasser från Askersund går vidare till kvartsfinal i Vi i femman hör inte till vanligheterna.

– Jag vet att en klass på Norrbergaskolan gick dit, men det var nog elva år sedan. Det är verkligen jättekul att den här klassen var så duktig och tog sig vidare, säger klassens lärare Erika Forss.

När bloggen kommer dit veckan innan kvartsfinalen pågår förberedelserna för fullt. Det ligger dagstidningar i en hög och Erika Fors ska precis gå igenom danska räkneord.

– Det är ju omöjligt att veta vilka frågor som kommer, men vi har tränat lite på gamla Vi i femman-frågor.

För att ta sig så långt som klass 5 B måste man lyckas bra på en uttagning. Den bestod av 25 frågor som alla i klassen fick svara på. De åtta klasser i länet som hade högst snittpoäng på uttagningsprovet gick vidare till de direktsända kvartsfinalerna. Där får en kille och en tjej representera klassen, medan resten får sitta i publiken i radiostudion och heja på. Och heja på kan ju alla med en radio eller internetuppkoppling göra. Så lyssna på kvartsfinalen mellan klass 5B och Lillåns skola, klass 5B på tisdag den 22 januari klockan 17.00! Vi på bloggen önskar stort lycka till! /Lars-Ivar