Knack knack, fiber?

16

maj

Askersunds kommun skrev nyligen på ett samverkans avtal med fiberoperatören IP-Only för att flera ska få möjlighet att ansluta sig till fiber runt om i kommunen.

Just nu arbetar IP-onlys projektledare för fullt med att kontakta alla invånare som inte har fiber sedan tidigare via telefon eller besök. Jag har precis fått möjlighet att träffa Felix, Linda och Sergio som hjälper dig med din intresseanmälan.  Nedan är lite tips och svar på vanliga frågor de brukar få!

 

Varför är det viktigt att ansluta sig till fiber?

Regeringen har en bredbandsstrategi där man har uttalat att 95 procent av alla hushåll och företag ska ha tillgång till 100Mbit/s senast 2020. Detta i och med att både koppar och ADSL nätet även kommer att avvecklas. Idag är fiber en lika vanlig fråga som om det finns el och vatten anslutet till huset.

 

Vad används fiber till?

Fiber kan användas till mycket, bland annat internet, hemtelefon, TV, larm och inte minst trygghetslarm för äldre och funktionshindrade.

 

När måste jag senast ansluta mig?

Det är viktigt att alla som är intresserade att ansluta sig till fiber gör en intresseanmälan senast 30 juni då det kommer krävas en tecknande grad på 40% för hela kommunen. Då kommer IP-Only kunna bygga ut fibernätet fullt ut så att alla som vill kunna få fiber kan ansluta sig. Detta innebär det att det är viktigt att du anmäler intresse om du önskar fiber oavsett om närliggande grannar är anslutna eller ej.

 

Om jag vill veta mera?

Vill du veta mera är du varmt välkommen på informationsmöte tisdag 23 maj kl 18.30 i Sjöängen, Askersund. Här kommer du bland annat få mer information om hur det kommer gå till, vilka IP -Only är m.m. Givetvis finns även representanter från kommunen på plats.

 

Här är kontaktuppgifter till de tre projektledarna som arbetar med att samla in intresseanmälningar och de svarar gärna på dina frågor!

 

Felix Sandqvist

070-425 6344

felix.sandquist@ip-only.se

Linda Johansson

073-679 9271

linda.johansson@ip-only.se

Sergio Taborga

073-642 2473

Sergio.taborga@ip-only.se

 

Hur anmäler jag intresse?

Privatperson

Om du redan nu bestämt dig för att du önskar fiber kan du skicka in din intresseanmälan direkt via www.narke.ip-only.se

 

Företagare

Om du har företag och vill ansluta dig mailar du till foretagssalj@bynet.se så kommer en handläggare ringa upp dig direkt och berätta mera.

Här är även kontaktuppgifter till kommunens bredbandssamordnare:

Inger Trodell Dahl

0583 810 10

E-post: inger.trodell@askersund.se

 

 

//Sofia & Linda