Knalla Gruva invigd

IMG_0922IMG_0928

Knalla Gruva i Zinkgruvan hade igår eftermiddag sin officiella invigning och nu har de första besökarna fått åka ner 200 meter under jord för att se denna fantastiska upplevelse. En invigning med stor glädje över det samarbete mellan olika aktörer och mycket ideellt arbete som har skapat denna möjlighet! En ny turistattraktion som nu dessutom gett nytt liv till den gamla gruvan igen! För visst är det häftigt att Knalla gruva har förvandlats från bergsindustri till upplevelseindustri som landshövding Maria Larsson sa i sitt invigningstal!

IMG_0936

Passa på att besöka Knalla Gruva och följ med på en visning under jord tillsammans med de enormt duktiga guiderna som dessutom arbetat nere i gruvan under många år när den var i drift ”på riktigt”. Ovan jord finns även bland annat ett gruvmuseum, ett gruvtåg som du kan åka med i och en modern styrhytt från Atlas Copco som du kan provsitta!

IMG_0938

Vill du veta mer om gruvan kan du besöka Knalla Gruvas hemsida. Planerar du ett besök? Boka dina biljetter här alt kontakta turistbyrån i Askersund på telefon 0583-81088. Det finns endast ett begränsat antal platser per dag så förboka gärna för att garantera din plats.

Knalla gruva är väl värt ett besök!

//Sofia