Kom och testa teknikbanan för mountainbike på Solberga IP

06

maj

På torsdagen invigdes den nya teknikbanan för mountainbike på Solberga IP. Trolleden heter den nya, cirka 800 meter långa  banan som ger bra övning för den som lära sig behärska sin cykel. Ett blågult band hade spänts upp i portalen som markerar starten på Trolleden och bandklippare och invigningstalare var kultur- och tekniknämndens ordförande Johan Calais (S).

– Den här fina banan är en del av kultur- och tekniknämndens arbete med folkhälsa. Det här är ett exempel på spontanidrott, precis som det utegym som ju redan finns här på Solberga sedan tidigare, sade Johan Calais.

Trolleden är byggd av Andreas Persson och Rickard Östensson på kultur- och fritidsförvaltningen, som jobbat hårt med banan under våren.

– Det har tagit 2,5 månad ungefär att bygga banan. Vi har stakat ut banan och sedan gjort allt själva, byggt broar lagt ut stenar och annat som behövts för att få till banan på ett bra sätt, säger Andreas Persson.

 

Mitt i banan finns dessutom en uppbyggd ram med bord och bänkar som blir en fin fikaplats i den vackra skogsmiljön.

På invigningsdagen var det ett antal cyklister som passade på att testa den nya banan.

– Men vi har tjuvstartat lite, så det är ganska många som provcyklat den redan tidigare och den har fått jättebra betyg, säger Ann-Kristin Olsson, enhetschef för fritid och rekreation på Askersunds kommun.

 

Kom och testa du också! 🙂

Linda